neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

VIDEO: Největší zátah proti dealerům drog v historii Olomouckého kraje. Neunikly ani velké ryby

Policisté za sebou mají zatím největší zátah proti obchodníkům s drogami v historii Olomouckého kraje. Díky rychlému a profesionálnímu zásahu policistů neunikly ani velké ryby.

Policisté během listopadu zadrželi vysoce organizovanou skupinu osob, která se významnou měrou podílela na závažné drogové trestné činnosti. „Kriminalisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání pěti osob z Olomoucka a jedné osoby ze Zlínska, které byly obviněny ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," uvedla mluvčí policie Jitka Dolejšová.

Pět mužů a jedna žena byly ročníky 1963, 1975, 1983, 1965, 1966 a 1981. „Všichni obvinění se měli protiprávného jednání dopustit tím, že se nejméně od roku 2018 do poloviny listopadu tohoto roku jako členové organizované skupiny vědomě podíleli na organizaci a samotné realizaci nelegálního obchodu s chemikáliemi potřebnými k výrobě metamfetaminu, následně na jeho samotné výrobě a neoprávněném nakládání s touto psychotropní látkou," vysvětlila mluvčí.

Cílem jejich jednání byl finanční zisk jak z prodeje chemických látek, tak samotného pervitinu. Obvinění měli přesně rozdělené činnosti, které v rámci skupiny mají vykonávat a každý svým dílčím jednáním přispěl k výrobě psychotropní látky metamfetaminu ve velkém rozsahu, a to v celkovém množství přesahujícím 3 kilogramy.

„Všichni obvinění jsou stíháni vazebně a dle trestního zákoníku jim hrozí za výše uvedený trestný čin v případě prokázání viny trest odnětí svobody na 8 až 12 let," doplnila Jitka Dolejšová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky drogy, zátah, dealeři, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.