pondělí 6. května 2024 Radoslav

Firma Mubea, oceněná prestižní cenou Zaměstnavatel roku, nabízí nové pozice

Z malého rodinného podniku k celosvětové firmě. Německá společnost Mubea působí na trhu již jedno století a je světovým lídrem ve vývoji a výrobě automobilových výrobků snižujících hmotnost vozidla. Dlouhou řadu let má pobočky také v České republice, kde zaměstnává téměř 3000 lidí. Nyní do prostějovského závodu přijímá další zaměstnance.

Z malého rodinného podniku k celosvětové firmě. Německá společnost Mubea působí na trhu již jedno století a je světovým lídrem ve vývoji a výrobě automobilových výrobků snižujících hmotnost vozidla. Dlouhou řadu let má pobočky také v České republice, kde zaměstnává téměř 3000 lidí. Nyní do prostějovského závodu přijímá další zaměstnance.


Všechno začalo už v roce 1916, kdy si Josef Muhr pronajal tovární halu v německém Attendornu a začal v ní vyrábět pružiny. O čtyři roky později do podniku vstupuje jako osobně ručící společník pan Ludwig Bender a vzniká tak nové a finální jméno společnosti Muhr & Bender, která se časem ustálila pod zkratkou Mubea. 

Brzy si firma vybudovala dobré jméno a na začátku 50. let byla největším výrobním podnikem v okolí, což se brzy promítlo i rozšířením exportu do 92 zemí světa.

Rozšíření výroby do Česka

Když tehdejší firemní továrny přestaly stačit, otevřela Mubea v 90. letech dva české závody. Ty se řadí mezi nejvýznamnější z celého koncernu. Nyní jsou v České republice pobočky tři - v Dolních Kralovicích, Žebráku a Prostějově. Zaměstnávají ke třem tisícům lidí a prostějovská pobočka dokonce stanula na stupni vítězů v jedné z kategorií soutěže Zaměstnavatel roku 2019. 

V Prostějově najdete celkem pět výrobních hal, ve kterých se vyrábí stabilizátory, nápravové pružiny, polotovary pro následnou výrobu a tvarové výlisky z pryže. Společnost ale otevírá další závod, do kterého nabírá nové zaměstance. V nabídce najdete například elektrikáře, který kromě preventivní údržby spolupracuje při uvádění strojů do provozu. Dále je to operátor robotických výrobních buněk, strojní mechanik nebo například HR specialista. Veškeré pozice a jejich detailní popis najdete na stránkách společnosti.

Velká firma, která dbá na každého zaměstnance

Práce u lídra technologických inovací v automobilovém průmyslu znamená především možnost stabilního zaměstnání. Standardem jsou také zaběhlé vzdělávací programy, kterými firma dbá na neustálý rozvoj svých zaměstnanců. O tom svědčí například vlastní vzdělávací středisko, které úzce spolupracuje se školami v regionu. Studentům tímto způsobem nabízí odborné praxe a stáže.

Chcete-li pracovat ve společnosti MUBEA, vyplňte následující formulář:

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv společnosti MUBEA

Štítky Mubea, nábor, Prostějov, práce, hledám práci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.