sobota 4. května 2024 Květoslav

FOTO/VIDEO: Vyzkoušeli jsme olomoucké vánoční kolo. Podívejte se, jaké jsou z něj výhledy

Letošní vánoční trhy probíhají nejen na Dolním a Horním náměstí,ale nově se rozrostly i na Tržnici. V dětské zóně zde stojí 33 metrů vysoké ruské kolo, které jsme dnes na vlastní kůži vyzkoušeli. Kolo nabízí unikátní výhled na vánočně laděné centrum města i jeho blízké okolí.

Dětská zóna v prostorách tržnice je atraktivní novinkou letošních vánočních trhů a její dominantou je olomoucké kolo.  Z něj má návštěvník možnost vidět nejen krásné vánoční centrum města, ale nabízí se mu pohled i na hlavní olomoucké památky. Během jízdy se otevírá scenérie s výhledem na  kostel sv. Michala, katedrálu sv. Václava , Klášterní Hradicko a výškový dům Moravské vysoké školy. 

Vstupné na novou vánoční atrakci olomouckých trhů je 100 korun pro dospělého. Pro děti do jednoho metru výšky je vstup zdarma, avšak do patnácti let mohou na kolo děti pouze v doprovodu dospělé osoby.

„Provozní doba atrakce je od pondělí do čtvrtka a v neděli od desáté hodiny dopoledne do osmi večer. V pátek a v sobotu je  začátek provozní doby stejný, ale její konec je posunut až na desátou hodinou večerní,“ uvádí provozovatel Petr Ilgner.

Při větším zájmu návstěvníků se však provozní doba může prodloužit i ve všedních dnech a v neděli.  Olomoucké kolo bude stejně jako vánoční trhy otevřené až do Štědrého dne. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ,

Štítky vánoční trhy, olomoucké kolo, advent, tržnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.