úterý 21. května 2024 Monika

Olomoucké Slavnosti vína opět přilákaly stovky návštěvníků

Stovky lidí přilákala jedinečná kulturní a společenská akce Slavnost vína do NH Collection Olomouc Congress hotelu. Během sobotního večera 8. listopadu 2019 ochutnali to nejlepší od 28 vinařů, kteří přijeli představit své poklady na 5. ročník prestižní akce spojené s anketou o nejloblíbenější vinařství roku. “Jsme nadšení, že návštěvníky zaujala nabídka vinařství a náš program. Zase máme vyprodáno!” raduje se ředitel pořádající agentury Forsberg Marek Berger.

A kdo si odnesl cenu pro vinaře roku 2019 na Slavnosti vína? „Mám za sebou dlouhý let a už jsem na nohou 35 hodin, ale vyplatilo se to. Je to super,” zářil překvapením Jindřich Zimola z Jindrova vinařství z jihomoravských Mutěnic, který od hostů během večera získal nejvíc hlasů a dosáhl tak na prestižní cenu. „A vidíte, ten váš dlouhý den má naprosto nádherné zakončení!” blahopřála vítězi ankety moderátorka večera herečka Markéta Hrubešová.

K vínu patří hudba a tanec a z tohoto soudku dostali návštěvníci Slavnosti vína kvalitní ochutnávku. Výběr ze svých nejlepších hitů jako Horehronie, Jablčko a dalších nalévala publiku slovenská pěvecká hvězda Kristína. „Krásně se tu bavíte u vína,” volala do roztančeného davu během svého vystoupení. Lidé si na parketu užívali také při setech kapely Golden delicious nebo v dalších hudebních zónách na slavnosti, kde vystupovala cimbálovka Valašské peklo, lidový harmonikář Karel Kekeši a oblíbený DJ Radia Haná Lukáš Kobza.

K hlavním momentům večera již tradičně patřila bohatá losovací soutěž, na jejímž vrcholu zářila cena opravdu speciální - třpytivý briliant v hodnotě bezmála 20.000,-. Vyhrál jej mladý pár Pavel a Aneta, a výherce hned dodal: „Je to tu výborné. Příště přijdeme znovu, zase vyhrajeme a budou z toho náušnice.”

„Jsme nadšení, když můžeme v tak krásném prostředí NH Collection Congress hotelu uspořádat akci, která už pátým rokem baví a láká stovky lidí. Již nyní připravujeme další ročník a opět se můžete těšit na to nejvybranější víno, hudbu a gastronomické speciality,” láká za pořadatele Slavnosti vína na příští ročník ředitel Radia Haná David Foretník. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky slavnost vína, Olomouc, víno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.