čtvrtek 16. května 2024 Přemysl

Olomoucké volejbalistky prohrály v Itálii s obhájkyněmi trofeje 0:3

Volejbalistky VK UP Olomouc v hlavní fázi Poháru CEV podle očekávání v prvním zápase podlehly na soupeřově palubovce italskému Busto Arsizio 0:3.

Domácí favorit začal před zaplněným hledištěm ostře a v prvním setu si rychle vypracoval vysoké vedení, které nepustil až do konce a vyhrál 25:18. Druhá sada pak skončila ještě větším debaklem v poměru 25:11. Olomoučanky se dostaly ke slovu až ve třetím setu, ale od stavu 12:12 začal iniciativu přebírat znovu domácí tým, který nakonec ovládl i třetí sadu 25:20.

„I když to podle výsledku tak nevypadá, tak herně to rozhodně žádný propadák nebyl,“ konstatoval trenér VK UP Petr Zapletal. „S výjimkou druhého setu jsme se vždy dlouho drželi, ale soupeř je kvalitativně někde úplně jinde. Zkoušeli jsme riskovat servis, jenže jsme naráželi na velmi kvalitní přihrávku. Chtěl bych pochválit zejména Eriku Handleyovou, která odehrála celý zápas a zhostila se toho velmi dobře."

Olomoucké hráčky se budou za dva týdny v domácí odvetě pokoušet o zázrak - aby vůbec měly naději na postup, musí vyhrát stejným poměrem. Odveta se odehraje ve čtvrtek 19. prosince.

Ohodnoť článek

Štítky VK UP Olomouc, volejbal, pohár CEV

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.