pátek 3. května 2024 Alexej

Dolní náměstí bude pod větším drobnohledem. Přibyly dvě nové kamery

Koncem roku olomoucká městská policie realizovala projekt, v rámci kterého nainstalovala nové kamery na Dolní náměstí a pořídila k nim nový záznamový server.

Městská policie rozšířila kamerový dohlížecí systém o dvě nové kamery na Dolním náměstí a pořídila nový záznamový server. Projekt bylo možné realizovat díky dotačnímu titulu za podpory statutárního města Olomouce a Ministerstva vnitra. Dva nové kamerové body byly vybrány na základě prevence kriminality v místě s vysokou frekvencí osob a vozidel. „Důvodem bylo také zvýšení pocitu bezpečí občanů v dané lokalitě s přihlédnutím ke statistickým výstupům četnosti protiprávních jednání a v rovině dohledu nad místními záležitostmi veřejného pořádku také zvýšeným pohybem osob bez domova, spojeným s projevy narušování občanského soužití a porušování obecně závazných vyhlášek města,“ říká policejní mluvčí Petr Čunderle. 

Kromě instalace kamer policie v rámci projektu pořídila nový záznamový server. „Díky němu došlo k rozložení zátěže stávajícího úložného prostoru v rámci zajištění jeho provozuschopnosti s eliminací možných technických poruchových stavů tak, aby nebyla nutná odstávka celého kamerového systému,“ dodává tiskový mluvčí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, kamerový systém, modernizace, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.