čtvrtek 16. května 2024 Přemysl

Nejlepší letošní příhody olomouckých strážníků #1: Přečtěte si, jaké situace řešili

Předvánoční čas přímo vybízí k odlehčeným tématům. Proto pro vás máme deset netradičních a zábavných případů olomouckých strážníků, které sepsal tiskový mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Senior v poutech

S netradiční prosbou o pomoc se 9. července v nočních hodinách obrátil na Operační středisko Městské policie Olomouc šestašedesátiletý muž, který pracuje jako vrátný v jedné z firem na ulici Tovární. Muž do telefonu sdělil, že si během noční služby hrál s pouty, která se mu uzamkla na rukou a on je nyní není schopen odemknout a sejmout. Na místo byla vyslána hlídka a ta zde nešťastnému seniorovi pomohla z okovů.

 

Z imigrantů se vyklubali tanečníci

Ve středu 18. září ve večerních hodinách jsme přijali telefonické oznámení od muže, který sdělil, že se ve Smetanových sadech nachází skupina asi pěti osob. Ty zde měly mít rozložené deky a něco zde zapalovat. Oznamovatel dále do telefonu uvedl, že neví, jestli se jedná o imigranty nebo bezdomovce. Hlídka na místě zjistila skupinu několika mladých osob, které na rozložené podložce pouze prováděli taneční nácviky a tímto nikoho neohrožovali ani neomezovali. Rozdělávaní ohně, ani žádná jiná protiprávní aktivita nebyla zjištěna a oznámení se tak obešlo bez dalšího řešení.

 

Z volání o pomoc se vyklubala divadelní role

Poslední únorový den ve večerních hodinách byli strážníci Městské policie Olomouc vysláni, na základě telefonického oznámení na ulici Rokycanova, kde se mělo v bytovém domě v jednom z bytů ozývat volání o pomoc. Hlídce se spolu s oznamovatelkou podařilo kontaktovat ženu, která měla údajně křičet. Třicetiletá žena všem zúčastněným uvedla, že je v pořádku a hraje divadlo, kdy si právě nacvičovala svoji roli.

 

Porod v přímém přenosu

O tom, že strážníci při své práci řeší velký rozsah činností, svědčí i případ, který se včera odehrál na prodejně supermarketu na ulici Štursova. Hlídka sem byla před polednem posledního květnového dne vyslána k řešení krádeže. Na místě zjistilo, že se bude nakonec jednat o trestný čin v kompetenci Policie ČR. Při řešení incidentu však došlo k situaci, kterou snad nikdo ze zúčastněných nečekal. Žena měla u sebe dva psy, kdy jeden z nich zrovna začal rodit. Protože se na místě nacházela hlídka, kdy jedna ze strážnic je zkušeným kynologem, proběhl celý porod bez komplikací a štěně přišlo v pořádku na svět. Vzhledem k tomu, že majitelku převezli státní policisté na služebnu k řešení krádeže, byla kompletní smečka převezena k dočasnému azylu do útulku pro psy.

 

Mladík čekal na kamarády z jiné galaxie

Na oznámení o muži, který má u sebe zapálený kyblík a modlí se u něj, vyjížděli 27. září před jedenáctou hodinou večer na ulici Přichystalova olomoučtí strážníci. Hlídka na místě zjistila, že muž založil oheň ve kbelíku zapálením papírového kartonu, aby tak dal signální znamení pro virtuálního kamaráda Karla, že je připraven k interdimenzionálnímu přenosu vědomí. Následně poklekl do modlící polohy a začal meditovat. Strážníci na místě přerušili meditační proces pětadvacetiletého mladíka a oheň byl uhašen. Dotyčnému bylo doporučeno, aby si na podobné aktivity našel vhodnější místo a na signální znamení nepoužíval oheň.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Olomouc

Štítky police, Olomouc, strážníci, případy, krimi, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.