pátek 3. května 2024 Alexej

Nechcete proležet Nový rok v posteli? Máme pro vás tipy, jak si den aktivně užít

Po bujarých silvestrovských oslavách budou na Nový rok někteří rádi, že mohou zůstat v posteli. Pro ty aktivnější ale máme hned několik tipů, jak tento den strávit.

Zamiřte do hor

Na Nový rok se pořádá hned několik horských výšlapů. Můžete se třeba zúčastnit druhého ročníku výstupu na Lysou horu. Akce začíná v 9:30 v Ostravici u vlakového nádraží, sraz je však o půl hodiny dříve.

O něco delší tradici novoročních výšlapů má uničovský Klub českých turistů. Již po čtyřiatřicáté pořádá výšlap na Bradlo. Začíná se v 8 hodin ráno. 

Otevřeno od 9 do 15 hodin bude mít i rozhledna na Velkém Kosíři. Pro návštěvníky bude jako příjemná odměna připraveno malé pohoštění a teplé nápoje. Vstupné stojí třicet korun, pro děti deset korun. 

 

V pomalejším tempu

Ranní vstávání není nic pro vás a raději byste pozvolnou procházku, než celodenní výšlap? Na klid a pohodu láká třeba olomoucká zoo, která zve na odpolední a večerní prohlídky areálu s průvodcem. Vycházet se bude v 16 a 18 hodin od dětského hřiště v areálu. Zájemci si během prohlídky můžou dát teplý punč na zahřátí. 

Otevřeno bude mít také Zimní stadion, kde bude probíhat bruslení pro veřejnost, a to v časech od 14 do 15 hodin a od 18:30 do 19:30. 

Barevná podívaná

Příjemným zakončením Nového roku bude tradiční ohňostroj na Horním náměstí v Olomouci. Akce začne odpoledním programem pro celou rodinu a skončí ohňostrojem v 18 hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Nový rok, akce, výlety, nápady, rodina, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.