neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

VÍKEND PODLE DRBNY: Hokej s Karlosem Vémolou, divadelní premiéra a Africké trhy

Další víkend je před námi a my vám přinášíme pár tipů, kam během mrazivých dní vyrazit. Dnešní podvečer bude patřit hokeji a divadelní premiéře. V sobotu se pro sportovce uskuteční Badminton cup, pro kulturní nadšence je přichystaná komedie nebo opereta. A v neděli přijede trocha exotiky do pavilonu E na Výstaviště Flora Olomouc, kde se budou konat Africké trhy. V podvečer náš čeká opět utkání kohoutů, tentokrát s Vítkovicemi. Víkend plný skvělých akcí je tu!

PÁTEK

HC Olomouc vs HC Sparta Praha

Kohouti zakončí třetí třetinu základní části ve velkém stylu. V rámci 39. kola Tipsport extraligy se utkají s pražskou Spartou! Tentokrát je cíl jasný a to porazit Spartu před vlastními fanoušky na domácím ledě. Na diváky zároveň čeká hned na začátku zápasu specialita. Úvodní bulu vhodí mezi hráče olomoucký rodák Karlos Terminátor Vémola, bojovník smíšených bojových umění. Tak všichni rychle do plechárny, zápas začíná  v 18 hodin a bude se na co koukat! 

Slavnostní otevření prvního bezobalového obchodu v Olomouci

Dnes v 10 hodin dopoledne se slavnostně otevře bezobalový obchod GRAM. Nachází se na ulici Litovelská, kousek od zástávky Nádraží město nebo Šibeník. GRAM nabízí nabízí široký sortiment zboží, od potravin přes drogerii až ke  kosmetice. Vše se prodává na váhu a pokud možno do vlastních obalů a nádob. Zakladatelé obchodu chtějí šířit myšlenku zero waste mezi zákazníky a ukázat, že i malá změna v jejich zvycích je posune dál a pomůže tak snížit odpad, který tu po sobě zanecháme. GRAM má otevřeno až do 18 hodin. 

Premiéra činohry Dům Bernardy Alby

Moravské divadlo Olomouc uvede premiéru činohry Dům Bernardy Alby. Hlavní roli Bernardy Alby ztvární Vladimíra Včelná, režisérkou je Janka Ryšánek Schmiedtová a hudbu k inscenaci složila Vladivojna La Chia. V hereckém obrazení jsou sice pouze ženy, ale činohra rozhodně není jen pro dámské publikum. Přijďte se o tom přesvědčit na dnešní premiéru, která začíná v 19 hodin v Moravském divadle. 

SOBOTA

Decathlon badminton cup

Druhý ročník badmintonového turnaje dvouher se uskuteční v sobotu od 14 hodin v centru sportu a zdraví Omega. Startovné na turnaj je zdarma a přihlášky je stále možné zasílat na email jana.voralkova@decathlon.com. Hrát se bude o věcné ceny. Během celého turnaje bude rovněž možnost si zdarma vyzkoušet rakety a míče zančky Perfly. 

Země úsměvů - derniéra

V pátek uvede Moravské divadlo Olomouc premiéru nové činohry Dům Bernardy Alby, což znamená, že musí následovat i derniéra představení. V sobotu v 19 hodin se uskuteční poslední představení operety Země úsměvů. Tentokrát se zavítá do exotické Číny a průvodci budou  princ Su-Čong a Líza, dcera polního maršálka Lichtenfelse, která se do prince zamilovala a odjíždí z Vídně do nové země. Opereta v režii Dagmar Hloubkové a hudebním nastudování Tomáše Hanáka bude mít derni=ru po dvou a půl letech od své premiéry. 

Zahraj to znovu, Same

Tento víkend je plný svělých divadelních představení! V sobotu přiveze divadlo Na Jizerce do olomouckého kina Metropol komedii Zahraj to znovu, Same. V hlavních rolích se představí Jan Hrušínský, Miluše Šplechtová, Tereza Němcová / Marika Procházková a Zdeněk Hruška. Zahraj to znovu, Same je skvělá komedie o mužích a ženách a o tom, že člověk má za všech okolností zůstat sám sebou. Představení začíná v 16 hodin v kině Metropol. 

 

NEDĚLE

Veřejné bruslení

V neděli dopoledne od 8:15 do 9:15  bude pro zájemce o veřejné bruslení otevřen zimní stadion Olomouc. Na stadionu jsou návštěvníkům k dispozici lavičky pro přezutí bruslí a sociální zařízení v útrobách haly. Vstupné je jednotné - 40 Kč a platí se na pokladně zimního stadionu vždy 20 minut před začátkem veřejného bruslení.

Africké trhy 

Virunga.cz, česko-ugandský food projekt, který dováží tu nejčerstvější zemědělskou produkci, letecky, ze srdce Afriky přiveze čerstvou porci té nejlepší exotiky i na Floru Olomouc! V neděli 10 hodin dopoledne až do 16 hodin odpoledne bude pavilon E plný čerstvého ovoce z Afriky, Asie, kořením ze Zanzibaru nebo extra kvalitní čokoládou! Konec ledna je ideálním časem pro nasátí trochy letní atmosféry alespoň z exotického ovoce. 

HC Olomouc vs HC Vítkovice Ridera

Víkend ve znamení nejen divadla, ale také hokejových zápasů. Po pátečním utkání se Spartou přivítají kohouti na domácím ledě Vítkovice. Odstartují tak poslední čtvrtinu základní části hokejové Tipsport extraligy.  V posledním zápase Hanáci dlouho drželi vyrovnaný stav, tým z Ostravy však v poslední třetině zlomil zápas na svoji stranu. A jak dopadne nedělní zápas? Bude Olomouci na domácím ledě dařit? Přijďte zažít pravou hokejovou atmosféru do olomoucké plechátny! Zapas začíná v 17 hodin. 

Příjemně strávený víkend přeje Olomoucká drbna! 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Události na Facebooku

Štítky víkend, akce, události, zábava, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.