čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Opravovanou budovu filozofické fakulty museli evakuovat kvůli podezřelým lahvím

Policisté a hasiči dnes museli evakuovat budovu filozofické fakulty na tř. Svobody. V suterénu budovy, ve které probíhá rekonstrukce, byly nalezeny podezřelé lahve s nažloutlou kapalinou. Přivolaní pyrotechnici potvrdili, že se jedná o zředěný roztok kyseliny pikrové, který nepředstavuje nebezpečí.

K nálezu došlo kolem půl druhé odpoledne. V suterénu budovy dělníci nalezli dvě skleněné lahve o objemu 1,5 litru s podezřelou kapalinou a nápisem „roztok kyseliny pikrové“. Na první pohled bylo vidět, že lahve i nápis jsou staršího data. „Policisté a hasiči z budovy fakulty evakuovali 36 osob, a to řemeslníků, kteří se podíleli na rekonstrukci objektu. Policisté následně uzavřeli část ulic Lafayettova (od ul. tř. Svobody), Nerudova, Javoříčská a parkoviště na Palachově náměstí,“ informoval policejní mluvčí Libor Hejtman. Přivolaní pyrotechnici následně potvrdili, že nehrozil žádný výbuch ani ohrožení životního prostředí.

Policisté na místo přivolali odpovědnou osobu z Univerzity Palackého, která si lahve převezme. Provoz v okolí fakulty byl plně obnoven zhruba ve čtvrt na čtyři.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petra Kornetová

Štítky Olomouc, evakuace, oprava, lahve, filozofická fakulta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.