čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Protestní akce Milionu chvilek se v rámci Štafety pro demokracii uskuteční v Olomouci 17. března

Série protestních akcí začne již 25. února v Plzni a bude se postupně konat skoro každé úterý po celé České republice. Vyvrcholí 2. června v Praze. V Olomouci se protestní akce uskuteční v úterý 17. března.

Organizace se chce při takzvané Štafetě pro demokracii pokaždé zaměřit na jeden celostátní problém, který se v daném kraji negativně projevuje. Zaznít tak mají témata politická, sociálně-ekonomická i ekologická.

Na debatách budou vystupovat celostátní a krajské osobnosti, odborníci na daná témata, mluvčí Milionu chvilek a případně další hosté. Program akcí se může rozšířit o umělecké produkce či krátké příběhy lidí, kteří utrpěli diskutovaným problémem. Témata diskusí a protestů bude spolek oznamovat postupně.

Pojďme se ozvat proti zneužívání moci. Pojďme dát najevo odhodlání tomu čelit. Pojďme věci nahlas pojmenovat. Pojďme se otevřeně bavit o zásadních problémech naší země. O tom, co lidi skutečně trápí, a jak to změnit k lepšímu. O tom, jakou zemi chceme mít a co pro to můžeme udělat. Je důležité nemlčet. Je to naše ústavní právo. A je to tak trochu i naše občanská povinnost,“ uvedl předseda Milionu chvilek Mikuláš Minář.

Cílem akcí je informovat veřejnost o problémech tížících Českou republiku a nastínit možná řešení. „Ukážeme lidem, co mohou dělat, jak se zapojit, s kým spolupracovat, a jak mohou šířit informace. Štafeta také vytáhne na světlo neřešené problémy regionů před podzimními krajskými volbami a dá politikům šanci se jich chopit,“ poznamenal spolek.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto | Zdroj ceskenoviny.cz

Štítky protest, Olomouc, Milion chvilek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.