úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Základní škola Svatoplukova se dočkala nové jídelny se cvičnou kuchyňkou

Základní škola Svatoplukova v Řepčíně má novou moderní jídelnu, výdejnu stravy a také cvičnou kuchyňk

Stavební práce začali v srpnu 2019. Město do projektu investovalo více než 7 milionů korun. „Po šesti měsících je hotovo. Nové prostory jídelny a výdejny jídla splňují přísné nároky na školní stravování a cvičná kuchyňka všechny požadavky na výuku. Stavební práce přišly na šest milionů korun, do vybavení jsme investovali další jeden a půl milion,“ popsal investiční náměstek primátora Martin Major.

Při přestavbě bylo potřeba kompletně vyměnit rozvody elektřiny, vody a kanalizace. Náročná rekonstrukce vyžadovala nový strop a opravu rampy pro navážení potravin. „Ve škole se už více než 10 let nevařilo a strava se dovážela, nicméně i výdejna stravy musí splňovat hygienické požadavky na stravovací prostory. Rekonstrukce, jejímž výsledkem je nové komfortní zázemí školy, navíc dovolila rozšířit prostory i pro výuku oblíbeného volitelného předmětu vaření,“ objasnil náměstek primátora pro školství Karel Konečný. 

Součástí přestavby bylo i vybudování cvičné kuchyňky, která bude sloužit k výuce. „Jsme rádi, že se v rámci rekonstrukce podařilo realizovat také návrh nové cvičné kuchyňky, který žáci využívají při výuce pracovních činností,“ ocenil ředitel Vymětal. 

„O novou školní jídelnu a výdejnu jsme velmi stáli, protože původní prostory už nebyly ve vyhovujícím stavu. Těch nových si teď užíváme a vážíme,“ zhodnotil ředitel ZŠ a MŠ Svatoplukova Jiří Vymětal. 

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FB ZŠ Svatoplukova

Štítky škola, jídelna, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.