neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Zoo Olomouc se dočasně zavírá, rozhodla bezpečnostní rada města

Minule vichřice, letos koronavirus. Přesně před rokem, 10. března, zoologickou zahradu v Olomouci ochromila na dva dny vichřice Eberhard. Včera muselo vedení zoo opět zahradu uzavřít v souvislosti s mimořádným opatřeními Ministerstva zdravotnictví a Bezpečnostní rady státu.

Včera, v úterý 10.3. mimořádně zasedala Bezpečnostní rada statutárního města Olomouce. Z jejího rozhodnutí vzešlo i uzavření Zoo Olomouc. „Obecné nařízení vlády implikuje bezpočet konkrétních nařízení a opatření, které musí uvést v život právě město. Proto jsme svolali jednání bezpečností rady města, je na nás, jak konkrétně budou preventivní opatření u nás aplikována,“ uvedl primátor Mirek Žbánek (ANO). „Sledujeme nástup koronaviru na různých místech ve světě a vnímáme situaci s veškerou vážností, byť u nás naštěstí doposud nejde o dramatické údaje. Našimi opatřeními chceme právě proto přispět k co nejlepší ochraně obyvatel před šířením tohoto onemocnění,“ doplnil primátor Žbánek.

Vedení zoo ještě komentuje vzniklou situaci. „V pavilonech i z titulu potřebných mikroklimatických podmínek nutných pro exotická zvířata, která potřebují ke svému životu patřičné teplo a vlhkost, nejsme schopni zajistit pro návštěvníky prostředí, kde bychom dokázali aplikovat sanitární a jiná bezpečnostní opatření v návaznosti na šíření nákazy koronavirem. V pavilonech není ani reálné dohlížet na počet lidí v něm,“ vysvětluje ředitel zoo Radomír Habáň.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Zoo Olomouc

Štítky zoo, Olomouc, uzavření, koronavirus, epidemie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.