neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

VIDEO: Uzavřenou oblast Litovle a okolí střeží policie i letecky, hledají nezodpovědné prchající občany

Oblast Litovle, Uničova a dalších 19 obcí, která byla v pondělí uzavřena kvůli šíření nákazy koronavirem, střeží policisté i letecky. Podle nich někteří lidé nařízení spojené s nouzovým stavem nerespektují, uzavřenou zónu se snaží objíždět například po polních cestách. Vyplývá to i ze záběrů, které dnes policie poskytla novinářům. Policisté v této souvislosti důsledně žádají obyvatele z postiženého území, aby nařízení respektovali a zónu neopouštěli.

"Bohužel jsou mezi námi i takoví občané, kteří nařízení nerespektují. Jedná se hlavně o některé jedince v uzavřených lokalitách na Litovelsku a Uničovsku. Na monitorování uzavřených oblastí spolupracuje také letecká služba policie, která záznam s případným přestupcem poskytne k prověření," informovala dnes krajská policejní mluvčí Marie Šafářová. Doplnila, že po zadokumentování policisté tyto případy postoupí k dořešení krajské hygienické stanici.

Krajský policejní ředitel Tomáš Landsfeld v pondělí po uzavření oblasti uvedl, že na 22 stanovištích slouží ve dvanáctihodinovém režimu 160 policistů. Během týdne je posílili i dobrovolní hasiči z celého Olomouckého kraje. Ministr obrany Lubomír Metnar ve čtvrtek uvedl, že při zajištění uzavřených obcí pomáhá také 80 vojenských policistů. "Žádáme všechny, aby respektovali veškerá nařízení a zákazy, které jsou v souvislosti s tímto nouzovým stavem vyhlášeny. Jejich porušováním ohrožujete nejen sebe a své blízké, ale i ostatní spoluobčany," dodala policejní mluvčí.

Oblast 21 obcí na Olomoucku byla uzavřena od pondělních 03:00. Nařízení je vyhlášeno kromě Litovle, Uničova a Červenky také pro obce Chořelice, Chudobín, Myslechovice, Nasobůrky, Nová Ves u Litovle, Rozvadovice, Savín, Tři Dvory u Litovle, Unčovice, Víska u Litovle, Benkov u Střelic, Brníčko, Dětřichov, Dolní Sukolom, Horní Sukolom, Nová Dědina u Uničova, Renoty a Střelice u Litovle, a to na dobu 14 dní.

Autoři | Foto video PČR

Štítky ČR, policie, zdraví, správa, koronavirus, Olomoucký, VIDEO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.