pátek 3. května 2024 Alexej

Skauti v Olomouci seniorům kromě nákupu pomáhají i s venčením pejsků

Charita Olomouc ve spolupráci s olomouckými skauty nabízí seniorům v Olomouci kromě nákupu potravin, hygieny a léků i možnost venčení jejich čtyřnohých přátel. Důvodem je doporučení seniorům starších 70 let, aby v době krizových opatření v rámci nouzového stavu omezili svůj pobyt venku.

Službu venčení pejsků vnímá Charita Olomouc jako potřebný doplněk ke službě nákupu potravin, kterou ve spolupráci s městem Olomouc realizuje již od začátku tohoto týdne.

Děkujeme skautům, že se tomuto úkolu chtějí ochotně věnovat. Pro seniory, kteří jsou sami, je to velmi těžká doba. I když je kolem nás tolik neradostných věcí, musím říct, že je krásné pozorovat, jak lidé hledají cesty k sobě. Jsem rád, že Charita je u toho,“ sdělil Petr Prinz, ředitel Charity Olomouc.

Olomoučtí skauti jsou řádně poučeni a proškoleni o bezpečnosti včetně používání dezinfekce a roušek. Podmínkou procházky s čtyřnohým miláčkem majitele je nutnost mít pejska na vodítku, ideálně s náhubkem. Dobrovolníci ocení, pokud dostanou k dispozici od majitele pejska sáčky na exkrementy. Službu je třeba také objednat vždy alespoň jeden den předem.

Venčení pejsků se ujala iniciativa Skautská služba společnosti pro Olomoucko. „Za naše dospělé skautské dobrovolníky mohu dodat, že jsme připraveni. Budeme se snažit, aby k seniorům dorazil pokaždé stejný skaut. S ohledem na skautskou myšlenku věřím, že vše proběhne hladce,“ dodal David Pokorný, předseda okresní rady Junáka Olomouc.

O službu mohou zájemci požádat telefonicky na čísle: 731 631 967 nebo 775 859 034, popř. prostřednictvím e-mailu: nakupy@olomouc.charita.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto olomouc.charita.cz

Štítky koronavirus, pomoc, Olomouc, skauti, venčení, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.