neděle 5. května 2024 Klaudie

Fakultní nemocnice obnovila návštěvy otců u novorozenců po porodu

Fakultní nemocnice Olomouc dnes obnovila ve zpřísněném režimu návštěvy otců u novorozených dětí po porodu. Podmínkou je, že muž nejeví známky infekčního onemocnění a splní epidemiologicko-hygienické parametry. U porodu není účast otců kvůli epidemii koronaviru nadále povolena. Řekl to primář novorozeneckého oddělení FN Olomouc Lumír Kantor.

„Vycházíme z dlouhodobé strategie našeho pracoviště, která považuje vazbu mezi dítětem a rodiči za zcela zásadní. Druhotným cílem je snížení omezení vyplývajících z nařízení vlády, jímž se neumožňuje přítomnost otců u porodu," uvedl Kantor.

Návštěvy otců u novorozených dětí jsou podle Kantora v souladu s mimořádným vládním opatřením. "Snažíme se najít optimální režim návštěv tak, aby došlo k co nejnižší míře ohrožení personálu oddělení i hospitalizovaných. Proto mohou být změny v režimu kdykoliv upraveny. Rodiče prosíme o pochopení a spolupráci," podotkl Kantor.

V Olomouckém kraji bylo dnes ráno podle údajů ministerstva zdravotnictví evidováno 300 potvrzených nákaz novým koronavirem, za posledních 24 hodin jich přibylo 20. Ve srovnání s úterním večerem se počet nákaz zvýšil o šest.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nemocnice, rodina, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.