pondělí 6. května 2024 Radoslav

Policie během velikonočních svátků řešili padesát oznámení o nenošení roušek či shromažďování

Během pátku a soboty policisté museli kromě každoročního zvýšení dohledu nad dodržováním pravidel na silnicích řešit ve velké míře také oznámení týkajících se vládních pravidel ohledně koronaviru.

„Za oba dosavadní dny jsme přijali bezmála padesát oznámení na porušování vládních nařízení. Většinou se mělo jednat o neužití ochrany dýchacích cest a shromažďování většího než povoleného počtu osob, případně kombinaci těchto jednání. Ve čtyřech případech bude věc k dořešení oznámena příslušnému správnímu orgánu. Nejkřiklavějším případem bylo oznámené setkání a popíjení alkoholických a nealkoholických nápojů asi dvěma desítkami osob na posezení u hřiště v obci na Šumpersku. Policisté na místě zjistili celkem osmnáct osob ve věku od 13 – 66 let. Pro své jednání jsou tito lidé podezřelí z přestupku podle zákona o ochraně veřejného zdraví," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

U dalších oznámení policisté vyslaní na místo protiprávní jednání nezjistili, nebo stačilo upozornění na povinnost dodržování pravidel.

V souvislosti s ročním obdobím, krásným počasím a nedávným znovuotevřením hobby marketů policisté napříč krajem provádí kontroly i těchto provozoven. Zde dosud protiprávní jednání zjištěno nebylo.  Také v dopravě se řidiči většinou chovají ohleduplně a ukázněně, takže policisté dosud nezaznamenali žádné výraznější zhoršení situace. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, koronavirus, opatření, porušování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.