neděle 19. května 2024 Ivo

Policie vyšetřuje tři případy vloupání do Škodovek

Ve středu policie přijala tři oznámení od majitelů aut značky Škoda. Neznámý pachatel se jim vloupal do aut zaparkovaných v Olomouci.

„K prvnímu případu došlo v noci z úterý na středu na ulici Sokolovská v Olomouci. Zloděj na vozidle Škoda Superb rozbil okno pravých zadních dveří a dále okno u zavazadlového prostoru. Ze zadních sedadel odcizil batoh s nabíječkami od notebooku a mobilního telefonu. Z kufru vzal tašku se sportovním oblečením," popsal první případ mluvčí Policie Libor Hejtman. Neznámý pachatel si přivlastnil věci ve výši 12 000 korun, mimo to způsobil škodu za 50 000 korun. Za zločin mu hrozí vězení na dva až osm let. 

Druhý případ se stal v noci z úterý na středu na ulici U Lávky v Olomouci. „Pachatel nejprve na vozidle Škoda Fabia rozbil okno u dveří zavazadlového prostoru a poté z kufru ukradl pánské horské jízdní kolo zn. Ravo, světle modré barvy za 15 000 korun. Majitel vozidla odhadl škodu poškozením na necelých 5 000 korun,“ sdělil Hejtman, mluvčí Policie ČR. Pachateli v tomto případě hrozí za zločin dva až osm let vězení.

Ke třetímu vloupání do vozidla došlo ve středu zhruba deset minut po jedné hodině odpolední na ulici Purkyňova v Olomouci. „Pachatel rozbil na vozidle Škoda Octavia okno pravých předních dveří a ze sedadla odcizil položenou peněženku s doklady, platební kartou a stravovacími poukázkami. Majitel vozidla odhadl škodu ukradnutých věcí na 1 000 korun a škodu poškozením na 3 000 korun," popsal Hejtman. V tomto případě hrozí pachateli za zločin dva roky až osm let vězení. 

V době vyhlášeného stavu nouze Vládou ČR jsou tresty přísnější.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krádež, auta, krimi, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.