středa 15. května 2024 Žofie

Dopravní podnik od příštího týdne zkracuje intervaly mezi jednotlivými linkami výlukových autobusů

Dopravní podnik města Olomouce příští týden zkrátí interval výlukových autobusů X, které místo tramvají zajišťují dopravu cestujících mezi hlavním nádražím a centrem města. Autobusy na lince X od začátku dubna kvůli preventivním opatřením proti šíření nového typu koronaviru jezdily jednou za 30 minut, od pondělí budou mít v pracovní dny patnáctiminutové intervaly. Řekla to mluvčí DPMO Martina Krčová.

Zkrácený interval bude pro výlukovou linku X jezdící z hlavního nádraží na zastávku Náměstí Republiky od pondělí platit v pracovní dny zhruba od 06:00 do 19:00. „Ve večerních hodinách a ve dnech pracovního klidu zůstává interval 30 minut beze změny," uvedla Krčová.

Výlukové autobusy X na lince z nádraží do centra města nahradily tramvaje, jejichž provoz byl zastaven kvůli rekonstrukci mostu na Masarykově třídě.

V Olomouci je od 1. dubna omezen provoz některých autobusových linek. Městskou hromadnou dopravu totiž po vyhlášení nouzového stavu využívá méně lidí, část řidičů autobusů navíc musela kvůli karanténě zůstat doma. Omezení se týká linek číslo 13, 16, 22, 50, 51, 52 a 111.

Autoři | Foto

Štítky ČR, MHD, koronavirus, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.