čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

FOTO/VIDEO: Kapela Mirai zazpívala v rámci projektu Pod okny seniorům z domova ve Slavoníně

V pátek 8. 5. zazpívala v rámci projektu Pod Okny v SeneCura SeniorCentru Olomouc skupina Mirai. Muzikanti si připravili půlhodinový koncert, který byl pro klienty i zaměstnance domova velkým překvapením. Kvůli bezpečnostním opatřením kapela vystoupila v zahradě domova 
a klienti vystoupení sledovali z oken či terasy.

Venkovní minikoncert Mirai si vychutnala většina obyvatel a zaměstnanců olomouckého SeniorCentra SeneCura. „Vše proběhlo naprosto bezkontaktně a bezpečně, atmosféra byla úžasná, zpívalo se i tančilo, zejména náš klient pětadevadesátiletý Karel Typovský,“ popisuje hudební zážitek vedoucí aktivizační pracovnice olomouckého domova Lenka Bazgerová.

Muzikanti předali klientům a personálu nádherné tulipány, rozdali zákusky z Tiché cukrárny a na památku se podepsali. „Vládne u vás úžasná atmosféra a moc za ni děkujeme,“ řekl na závěr akce zpěvák a kytarista kapely Mirai Navrátil.


V rámci projektu Pod okny, který probíhá pod záštitou cen Anděl Coca-Cola a Českého červeného kříže, vystupují čeští interpreti bez nároku na honorář v domovech pro seniory po celé republice, aby potěšili místní obyvatele během koronavirové izolace. Při zhruba půlhodinových vystoupeních se už seniorům představila Anna K., Ewa Farna, Tomáš Klus, Richard Krajčo, Ondřej Ruml, Iva Pazderková nebo Barbora Poláková. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Mirai, Pod okny, senior

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.