úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

FOTO: Zloděj řádil v botanické zahradě. Ze záhonu pro nevidomé vytrhal tři desítky rostlin

Více jak tři desítky sazenic bylo ukradeno během prvních osmi dní, kdy je olomoucká Botanická zahrada znovu otevřena veřejnosti. Nenechavé ruce návštěvníků se bohužel zaměřily na záhony v Zahradě smyslů, která je speciálně vytvořena pro naše nevidomé a hůře pohyblivé spoluobčany.

„Stačilo pouhých 8 návštěvních dní, aby se z výsadeb ztratila řada rostlin (celkem 32 sazenic z 10 nedávno vysazených druhů). Byly ukradeny! A co je nejhorší, zmizely ze záhonů v Zahradě smyslů, která byla speciálně navržena a vytvořena pro nevidomé či hůře pohyblivé občany, aby se i oni mohli zblízka těšit z té květinové a bylinkové krásy, její vůně… Tomu se říká hyenismus?! Opravdu někomu stálo za to sazenice sprostě uloupit a odnést,“ informuje Výstaviště Flora na svých facebookových stránkách.

Zároveň žádají ostatní návštěvníky o součinost při odhalování těchto nepoctivců. „Zaznamenáte-li náhodně jakýkoli pokus o krádež, vyfotografujte skrytě pachatele a oznamte vše přítomným pracovníkům. Snímky lze pak snáze porovnat s těmi pořízenými řadou našich fotopastí,“ žádají zástupci Botanické zahrady a Rozária.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Výstaviště Flora Olomouc

Štítky flora, výstaviště, zahrada, botanická, rozárium, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.