sobota 18. května 2024 Nataša

Zloději ve čtvrtek kradli alkohol. Jeden si chtěl odnést osmnáct lahví, druhý pil už v obchodě

Hned dvě krádeže alkoholu v supermarketech řešili ve čtvrtek 14. května olomoučtí policisté. Oba zloději nezávisle na sobě kradli v oddělení lihovin. Každý na to ale šel jinou taktikou. Zatímco jeden si chtěl odnést z obchodu osmnáct lahví, druhý v jiném supermarketu začal pít už mezi regály.

Jeden ze zlodějů si vytipoval prodejnu na ulici Rooseveltova. Sedmadvacetiletý pachatel si se svým dosud nezjištěným pomocníkem naskládal do tašky osmnáct lahví alkoholu různých značek v hodnotě téměř 8 tisíc korun. „Bez zaplacení pak hodlal prodejnu opustit stejnou cestou, kudy sem přišel. To se mu však nepovedlo, neboť za pokladnami již na něj čekal zaměstnanec ostrahy, který muže předal policistům. Ti dalším šetření zjistili, že už byl za krádež v posledních třech letech pravomocně odsouzen,“ popisuje policejní mluvčí Lenka Vanková. Lahve s alkoholem byly vráceny zpět do prodeje.

Slivovici si otevřel už v obchodě

Alkohol se dostal do hledáčku i šestačtyřicetiletému pachateli v supermarketu na ulici Štursova, který si nabídl láhev slivovice hned v obchodě. Tu si uschoval do batohu položeného v nákupním vozíku. S tím pak po provozovně jezdil a pobyt zde si zpříjemňoval popíjením.

„Když chtěl poté prodejnu opustit, byl za pokladnami zadržen ostrahou i s rozpitou lahví. Ta zjistila, že povedený zákazník zkonzumoval více než polovinu lahve a způsobil tím škodu za 125 Kč,“ dodává Vanková. Ani tento muž se obdobného jednání nedopustil poprvé. Také u něj policisté zjistili, že za obdobný čin byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

Oběma mužům nyní hrozí v případě prokázání viny a odsouzení až osmiletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, alkohol, obchod, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.