pondělí 29. dubna 2024 Robert

V kraji přibyl po čtyřech dnech jeden nemocný

V Olomouckém kraji dnes podle statistik ministerstva zdravotnictví přibyl jeden případ onemocnění covidem-19, celkem je jich od počátku pandemie 732. Nárůst ministerstvo zaznamenalo po čtyřech dnech, naposledy se počet o jeden případ zvýšil v sobotu. Navýšení zaznamenalo jen ministerstvo, které eviduje všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji. Hygienici registrují stále 714 případů, o deset případů se zvýšil počet uzdravených. V regionu zůstává v souvislosti s nákazou 17 obětí.

Za poslední týden se statistiky onemocnění v kraji zvyšují nepatrně. Minulé pondělí přibyly po třídenní přestávce další tři potvrzené případy nákazy, celkem jich tehdy bylo od začátku epidemie registrováno 717. Nové případy v uplynulém týdnu pocházely především z Prostějovska, kde se nakazilo přes deset zaměstnanců mlékárny v Otinovsi, která je uzavřená. V pátek přibyl jeden případ, stejně jako v sobotu. Od té doby až do dneška zůstávalo 731 případů.

Podle údajů hygieniků, kteří evidují stále 714 případů, je aktuálně nemocných 83 lidí. Vyléčených je totiž momentálně 631 lidí. Podle údajů krajské hygienické stanice je nejvíce případů dlouhodobě na Olomoucku, kde jich je 534. Na Prostějovsku je od počátku epidemie registrováno 74 onemocnění, na Šumpersku 47, na Přerovsku 48 případů a na Jesenicku 11.

V celém Česku je od počátku pandemie k dnešnímu večeru evidováno 8698 případů nákazy, z toho 581I vyléčených. V souvislosti s nemocí zemřelo dosud 304 lidí.

Autoři | Foto HZS Hradec Králové

Štítky koronavirus, Olomoucký kraj, případ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.