středa 8. května 2024 Statní svátek

Muži se před Šantovkou pohádali kvůli prodeji elektrokoloběžky. Došlo i na střelbu

V neděli 24. května došlo před olomouckou nákupní galerií Šantovka k incidentu mezi třemi muži. Předmětem hádky byl prodej elektrokoloběžky. Konflikt vyústil až ve střelbu z airsoftové pistole, kdy původní majitel z blízka mířil a nakonec i vystřelil po dvou kupujících. Incident ukončili až přivolaní policisté.

„Tu měla přítelkyně jejího třicetiletého majitele prodat dvěma mužům ve věku 38 a 47 let. Po prodeji si měl dosavadní majitel s koloběžkou ještě zajet na nákup. Po návratu na místo však koloběžku odmítl vydat, což se však kupujícím nelíbilo a vznikla hádka,“ uvádí původ konfliktu policejní mluvčí František Kořínek. „Při té původní majitel koloběžky vytáhl airsoftovou pistoli a na oba protivníky měl z blízkosti mířit a několikrát i vystřelit. Poté se původní majitel koloběžky zmocnil a pokusil se s ní z místa utéct. Oba muži jej však dostihli a pokusili se mu koloběžku vzít. Konflikt ukončili až přivolaní policisté,“ dodává Kořínek.

Při hádce byl zraněn nejstarší z mužů, kterého útočník udeřil pažbou zbraně do hlavy. Druhého z kupujících poté pachatel střelil kuličkou do nohy. Přivolání zdravotníků k ošetření krvácejících zranění však poškození odmítli. Střelba také poškodila skleněnou výplň dveří obchodní galerie. Výše způsobené škody dosud nebyla přesně vyčíslena.

„Policisté ve věci proti původnímu majiteli zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu výtržnictví, přečinu poškození cizí věci a přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému za uvedené skutky hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ zakončuje Kořínek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky střelba, pistole, šantovka, koloběžka, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.