neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Olomoucké letní kino začíná další sezónu. Promítat bude každé úterý a čtvrtek

Už v tomto týdnu se otevře brána olomouckého letního kina. Jeho promítacími dny budou úterý a čtvrtek, kdy se promítačka rozběhne vždy těsně po setmění. Další sezónu olomouckého letňáku zahájí ve čtvrtek 4. června český film Cesta z města. Vzhledem k bezpečnostním opatřením nebude možné si s sebou do areálu amfiteátru vzít jakékoliv občerstvení. Na pivo a popcorn si tedy diváci budou muset ještě nějakou chvíli počkat.

„Jako první film si promítneme Cestu z města, kde je krásně znázorněno jak nás doba a elektronika ovlivňuje, zrychluje a zapomínáme na to, jak je důležité prostě žít. A nikdy není pozdě to změnit. S prvním promítáním pak nastává pravidelnost a řád našeho areálu,“ uvádí zástupci letního kina na svých facebookových stránkách.

Promítat se bude každé úterý a čtvrtek po setmění, což je v těchto dnech přibližne ve 21:21. „Bohužel díky nařízení vlády a celosvětové krizové situaci, nebude možnost prodeje občerstvení v kině a konzumace při projekci,“ upozoruňují také.

Druhý červnový týden bude letní kino patřit filmům zahraničním. V úterý 9. května se přivalí legendární Rolling Stones v dokumentu oscarového režiséra Martina Scorseseho a o dva dny později ve čtvrtek se diváci přenesou do romantické Paříže v oblíbeném letním filmu Amélie z Montmartru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucká Drbna

Štítky letní, kino, olomouc, rolling, stones, amélie, film

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.