neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Na základní škole v Uničově onemocněl učitel koronavirem

Na Základní škole Haškova v Uničově na Olomoucku onemocněl učitel koronavirem. Všichni, kdo se s ním setkali, jsou po prvním testování na nemoc covid-19 negativní. Škola odložila zahájení dobrovolné prezenční výuky na druhém stupni, se kterou mohla začít 8. června. Na webu školy to uvedl její ředitel Svatopluk Vlk. Věří, že žáci devátých tříd se budou moci zúčastnit přijímacích zkoušek na střední školy.

Na informaci na webu školy upozornil předseda spolku Pedagogická komora Radek Sárközi. Region Uničova, Litovle, Červenky a přilehlých obcí na Olomoucku byl kvůli nákaze uzavřen od 16. do 30. března. Podle údajů před ukončením tamní plošné karantény měl Uničov 37 potvrzených případů nákazy.

"Ačkoliv se naši žáci i někteří zaměstnanci prokazatelně setkali s pozitivní osobou, jsou všichni testovaní žáci i většina zaměstnanců školy po prvním testování negativní," uvedl Vlk. Škola je podle ředitele v kontaktu s krajskou hygienickou stanicí a výuka na prvním stupni pokračuje beze změny. "Bezpečnostní a hygienická opatření pokračují ve stávajícím režimu a jsou dostatečná," napsal ředitel.

Zahájení dobrovolné prezenční výuky na druhém stupni škola podle Vlka odkládá do doby, než budou známé výsledky kontrolních testů na covid-19. "Pak uvidíme, jak se bude situace vyvíjet." podotkl. Žáci devátých tříd se budou moci zúčastnit přijímacích zkoušek 8. června, pokud jim vyjde negativní také kontrolní test. "Ti, kteří neprojdou, to oznámí řediteli školy, na kterou chtějí jít, a zúčastní se náhradního termínu 23.června," dodal ředitel.

Škola podle něj situaci zvládá. "Přeji všem, kteří stojí při nás, ale i těm, kteří nás kritizují, aby se do podobné situace zkrátka nedostali. Je to velmi snadné, jak jsme sami mohli pocítit," napsal také Vlk.

V Olomouckém kraji se objevilo podle aktuálních čísel ministerstva zdravotnictví 752 případů nemoci covid-19. Je to čtvrtý nejvyšší počet mezi kraji po Praze, Moravskoslezském a Středočeském kraji. Čtvrtý nejvíce zasažený je Olomoucký kraj také v přepočtu na počet obyvatel, na 100.000 z nich v regionu připadá zhruba 119 nemocných covidem-19.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, školy, Uničov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.