neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Během několika minut způsobil škodu za čtyřicet tisíc

Dvě auta vykradl v Uničově neznámý pachatel. Obě stály na polní cestě na okraji města. Celková škoda dosahuje čtyřiceti tisíc korun. Případ nyní vyšetřuje policie.

Zlodějovi k vykradení stačilo jen několik minut. „Na prvním z vozidel Renault Kadjar pachatel nejprve nezjištěným předmětem rozbil skleněnou výplň na pravých předních dveřích a poté se zmocnil peněženky, která se nacházela uvnitř,” popsala policejní mluvčí Lenka Vanková. Z auta si zloděj podle mluvčí odnesl peněženku s doklady, platební kartou, hotovostí a stravenkami  v celkové hodnotě třicet tisíc korun. 

Zloděj se následně zaměřil na vedlejší auto. „Podobným způsobem vnikl i do druhého vozu KIA Sportage, u kterého poškodil skleněnou výplň na zadních dveřích. Upoutal jej turistický batoh, ve kterém se kromě dalších věcí nacházela powerbanka a GPS navigace,” řekla mluvčí a dodala, že neopomenul ani tašku s notebookem. Škoda na druhém autě přesahuje deset tisíc korun. 

Uničovská policie nyní případ vyšetřuje. Pachateli za jeho protiprávní jednání hrozí až dvouleté vězení, zákaz činnosti, nebo propadnutí věci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krádež, Uničov, police, vězení, pachatel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.