sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

V Uničově vznikne nová stanice záchranné služby

Lepší zázemí budou mít záchranáři v nové výjezdové základně, jejíž stavba začala v Uničově na Olomoucku. Základna zdravotnické záchranné služby bude včetně vybavení stát více než 19 milionů korun, stavba by měla být dokončena v polovině července příštího roku. Kvůli průtahům s přípravou projektové dokumentace má investice zhruba roční zpoždění. Řekl to dnes hejtmanův náměstek Dalibor Horák (ODS).

Záchranná služba je v Uničově nyní v budově polikliniky. Nové stanoviště bude poblíž vlakového nádraží. Projekt počítá s moderní nízkoenergetickou budovou a prostornými garážemi pro sanitky. „Pro obyvatele města a okolí je významný také druhotný efekt této investiční akce. Záchranáři v současné době využívají pronajaté prostory na poliklinice. Po jejich uvolnění zde může vzniknout nová lékařská ordinace,“ uvedl Horák.

Podle původního plánu měla být stavba nové stanice zahájena už loni. „Bohužel, externí projektant nedodržel smluvní termín dokončení projektové dokumentace. Tím se zdrželo stavební řízení a celá akce musela být z tohoto důvodu k naší lítosti o rok odložena,“ podotkl Horák.

Záchranáři mají v Olomouckém kraji 15 výjezdových základen, některé jsou v prostorách, které byly původně určeny k jiným účelům. Nové základny by v následujících letech měly být postaveny také ve Šternberku, Jeseníku, Zábřehu, Prostějově a na dalších místech Olomouckého kraje.

Autoři | Foto

Štítky ČR, zdraví, Uničov, záchranná služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.