pondělí 29. dubna 2024 Robert

FOTO: Štafety na vozíku se zúčastnili hokejisté i zpěváci. Plánuje se už další akce

Osmý ročník Štafety na vozíku proběhl včera 19. června a k Rudolfově aleji zavítali nejen příznivci vozíčkářů, ale i hokejisté Olomouce, zpěváci ze Superstar a plno dalších. Letošní ročník byl zaměřen hlavně pro rodiny s dětmi. Už nyní se chystá další podobná akce, kde vystoupí třeba známá kapela Premier se svým hitem Hrobař.

Během pátku panovaly obavy o počasí a chvílemi i pršelo. „Báli jsme se, že proprší celý den, ale nakonec se počasí docela vyčasilo,“ těšilo kolem poledne PR manažera Trendu vozíčkářů Milana Papežíka. „Ale i kdyby pršelo, tak je to autentické. Vždyť počasí se vozíčkářů neptá, jestli půjdou do suchého, nebo mokrého terénu,“ vysvětlil.

Program obohatili zpěváci Martin Šafařík, Mikuláš Hrbáček nebo Natálie Rottrová. „Nebylo popravdě vůbec náročné se s nimi domluvit, aby k nám přišli. Já osobně s nimi spolupracuji a někteří nás delší dobu podporují. Zpívají pro Trend vozíčkářů na různých benefičních akcích. Oni byli jedině rádi, že se můžou ukázat na veřejnosti a že mohou svobodně zpívat,“ prozradil Papežík.

Kolem poledne se konala autogramiáda čtyř hokejistů extraligové Olomouce. Všichni si dokonce zkusili sami sednout na vozíček projet si celou trať, která byla dlouhá 250 metrů.

„Byl jsem překvapený, že ovládání není moc jednoduché. Až potom si člověk uvědomí, jaký má luxus, že se může volně pohybovat,“ pozastavil se nad tím útočník Petr Strapáč. „Možná nám to ani nedojde, než to samotného člověka nepotká,“ dodal třicetiletý rodák z Ostravy.

Vozíčkáři tak obdiv získali i od profesionálních sportovců. „Je obdivuhodné, jak se s tím dokáží poprat a fungovat víceméně normálně,“ chválí je hokejista Petr Strapáč.

Už teď je jasné, že podobná akce se v Olomouci uskuteční i v září, a to Zasukované tkaničky. „Mělo to proběhnout už v dubnu ve dvou dnech, ale přesunuli jsme to na září a spojíme to ještě s podzimní etapou Tkaniček,“ vysvětlil PR manažer Trendu vozíčkářů. „Ve finále to bude třídenní akce a bude velice pestrý program. Vystoupí například slavná kapela z devadesátých let - Premier. Dále zazpívá třeba Alžběta Kolečkářová, Mikuláš Hrbáček, Martin Šafařík nebo také Richard Pogoda,“ dodal závěrem Milan Papežík.

Spolek Trend vozíčkářů Olomouc patří k největším poskytovatelům osobní asistence v rámci celé České republiky a byl jednou z prvních organizací, která u nás tuto službu začala poskytovat. Podpořit ho můžete ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Alena Zapletalová

Štítky štafeta na vozíku, vozičkáři, hokejisté, HC Olomouc, Trend vozíčkářů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.