čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Opilí cyklisté bourali během prodlouženého víkendu v Neředíně i v Horce. Jeden nadýchal 3,5 promile

Prodloužený víkend lákal k výletům na kole, horké počasí zase ke schlazení se nějakým alkoholickým nápojem. Kombinace toho vyústila ve dvě nehody, ve kterých hráli opilí cyklisté roli. Jedna se stala v Horce nad Moravou, kdy opilá cyklistka nedala přednost vozidlu na hlavní silnici. Druhá na třídě Míru v Olomouci. Cyklista s téměř 3,5 promile v dechu tady spadl pod kola autu, které projíždělo okolo.

K nehodě v Horce na Moravou došlo v sobotu 4. července krátce po osmnácté hodině.  Z prozatím přesně nezjištěných příčin zde došlo k dopravní nehodě osmapadesátileté cyklistky, která vyjížděla u místní komunikace, ve směru od Hynkova na Olomouc, a osobního vozidla Renault, řízeného čtyřiapadesátiletým řidičem, které jelo po hlavní pozemní komunikaci od ulice Olomoucká směrem k obci Skrbeň.

„Při nehodě došlo ke střetu přední části vozidla a levého boku jízdního kola. Po střetu upadla cyklistka na komunikaci. Při nehodě utrpěla zranění, s nímž skončila v péči zdravotnické záchranné služby. U obou účastníků nehody provedli policisté orientační dechové zkoušky. U řidiče vozidla byla negativní, cyklistce naměřili téměř 2,70 promile alkoholu v dechu,“ říká policejní mluvčí Irena Urbánková. Celková hmotná škoda je odhadována na předběžně 5 000 korun. Přesné příčiny nehody a její okolnosti jsou nadále v šetření.

S téměř 3,5 promile se měl problém udržet na kole

O den později vyjížděli olomoučtí policisté k další dopravní nehodě s účastí cyklisty, která se stala kolem půl sedmé navečer na třídě Míru v Olomouci. „Za doposud přesně nezjištěných skutečností zde došlo na vyznačeném přechodu pro chodce k pádu jednatřicetiletého cyklisty, který přejížděl na jízdním kole komunikaci směrem k ulici Čechova, před vozidlo Fiat, řízené dvaapadesátiletou řidičkou, která ve stejný okamžik jela po ulici Čechova a odbočovala na ulici třída Míru,“ říká Urbánková k druhému cyklistovi pod vlivem.

Cyklista utrpěl zranění, s nímž skončil v péči zdravotnické záchranné služby. Přivolaní policisté provedli jak u řidičky, tak i u cyklisty orientační dechové zkoušky. U řidičky byla negativní, zato u cyklisty policisté naměřili téměř 3,5 promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda je odhadována na předběžně 1 000 korun. Okolnosti pádu cyklisty jsou nadále předmětem šetření.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, alkohol, cyklista, olomouc, horka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.