neděle 12. května 2024 Pankrác

Bezpečnost na přejezdu v Holici zvýší nově vzniklý nadjezd, stavět se začně na konci přístího roku

Železniční přejezd v Olomouci - Holici nahradí nově vzniklý nadjezd. Zahájení jeho výstavby se plánuje na konec příštího roku. Nadjezd by měl být hotov do tří let. Předpokládaná celková výše investic je 236 milionů korun.

U přejezdu v Olomouci - Holici za pár let už řidiči nebudou muset čekat před závorou na projetí vlaku a chodci budou moci v tomto úseku bezpečně přejít. Správa železnic totiž chystá odstranit celkem 13 přejezdů a nahradit je nadjezdy či podjezdy. Mezi nimi je i přejezd v Holici. 

„V současné době byl schválen záměr projektu a dokončena dokumentace pro územní rozhodnutí. Stále probíhá územní řízení,“ informoval Deník mluvčí Správy železnic Marek Illiaš.

Stavbu nadjezdu a podjezdů bude Správa železnic realizovat i na dalších místech páteřní železnice mezi Prahou a Ostravou.  Celkové náklady za výstavbu nových nadjezdů a podjezdů by se měly vyšplhat na 3,6 miliard korun. Přestavby všech třinácti železnic budou trvat celkem šest let. Začátek je plánován na konec roku 2021 a ukončení na rok 2027. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Google maps

Štítky ČR, Olomouc, Holice, přejezd, nadjezd, železnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.