pátek 3. května 2024 Alexej

Opilý řidič Octavie skončil u Hněvotína v křoví. Zákaz řízení mu platil až do konce srpna

Ve středu 22. července, krátce po devatenácté hodině, jsme přijali oznámení o havárii vozidla na silnici mezi Hněvotínem a Žerůvkami. Třiačtyřicetiletý řidič Octavie nezvládl bezpečně projet jednu ze zatáček a vyjel vpravo mimo vozovku. Tady havaroval do náletových dřevin a zastavil se až o strom. Nadýchal přes 1,20 promile alkoholu v dechu.

Při nehodě utrpěl řidič zranění, s nímž skončil v péči zdravotnické záchranné služby. „Policisté u něj provedli také orientační dechovou zkoušku a naměřili mu lehce přes 1,20 promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou lehce přes 1,30 promile alkoholu v dechu. Řidič se po poučení dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu,“ říká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Při šetření nehody policisté také zjistili, že řidič má správním orgánem vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do konce srpna 2020. „Celková hmotná škoda je odhadována na předběžně 80 000 korun. Řidič je tak nyní podezřelý hned ze dvou přečinů – přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodává Urbánková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, hněvotín, olomouc, žerůvky, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.