pátek 3. května 2024 Alexej

Policisté ve středu kontrolovali řidiče ve Velké Bystřici. Jednomu z řidičů naměřili téměř dvě a půl promile

Policisté z Velké Bystřice se ve středu 22. července mezi osmou a osmnáctou hodinou zaměřili na řidiče a jejich dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek před a během jízdy. Z více jak stovky řidičů přistihli dva pod vlivem alkoholu. Jednomu naměřili hodnotu přes 2,50 promile alkoholu v dechu.

Policisté během akce zkontrolovali 116 vozidel a zjistili 5 přestupků, za které uložili pokuty v příkazním řízení. „V průběhu akce jsme zjistili také dva řidiče pod vlivem alkoholu – v jednom případě se jednalo o přestupkové jednání, kdy policisté řidiči naměřili téměř 0,40 promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou lehce přes 0,30 promile alkoholu v dechu, ve druhém případě se jednalo o přečin ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvádí policejní mluvčí Irena Urbánková.

Druhého opilého řidiče kontrolovali krátce po půl páté odpoledne. U čtyřiapadesátiletého řidiče vozu Opel provedli také několik orientačních dechových zkoušek a naměřili mu přes 2,50 promile alkoholu v dechu. „Řidič se po poučení dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodává Urbánková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, kontrola, dopravní, velká, bystřice, bezpečnost, akce, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.