sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

RunCzech přijíždí do Olomouce s letní výzvou Česko běží dál

Mattoni ½Maraton Olomouc se přesunul na říjen, ale organizátoři běžeckých závodů RunCzech dorazí do Olomouce již v úterý 11. srpna. Na místní trase Mattoni FreeRun se bude konat jedno ze speciálních zastavení běžecké výzvy Česko běží dál.

S virtuálními běhy jakoby se roztrhl pytel, ale RunCzech už před létem přišel s výzvou na reálných pětikilometrových tratích, které spadají pod platformu Mattoni FreeRun. Tras je po celé republice 90, v Olomouckém kraji jich najdete hned pět: v Olomouci, Přerově, v Šumperku a dvě v Prostějově. Na někteých (v Olomouci a v Přerově) navíc pravidelně vybíhá skupina nadšenců s koučem. Pokud někdo nechce sbírat kilometry do výzvy sám nebo chce poznat novou běžeckou partu, může se připojit. Každá trasa s koučem má svou Facebookovou skupinu, ve které zjistíte informace k výběhům

Na některé trasy přijede v průběhu výzvy RunCzech tým, aby podpořil soutěžního ducha a přivezl trochu té závodní atmosféry. V Olomouci se bude na trase Flora běhat ve velkém již v úterý 11. srpna od 18 hodin. Všichni účastníci dostanou startovní číslo a budou moci odstartovat svou „pětku“ pod startovním obloukem.

Do výzvy Česko běží dál se přihlásíte na webových stránkách RunCzech.

„Naším cílem je, aby si s sebou všichni na své výlety zabalili běžecké boty a kromě tradičních míst objevovali i běžecké trasy, které jsou certifikované Českým atletickým svazem. Právě teď musíme dát lidem možnost zase pocítit ten soutěžní adrenalin,“ uvedl Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech.

Registrace je zdarma a cílem celé výzvy je zaběhnout na FreeRun trasách do 6. září 125 kilometrů. Pro ty, kteří rádi soutěží a jen cílový počet kilometrů jim nestačí, má RunCzech několik podkategorií. Po celou dobu bude možné sledovat žebříčky nejrychlejších běžců na 5, 10, 20 a 40 km. Dále bude oceněn ten, kdo jako první splní celou výzvu, kdo poběží na nejvíce různých tratích a ten nejrychlejší na každé trati. Každý, kdo dokončí celou výzvu, získá digitální medaili a bude automaticky zapojen do tomboly.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto RunCzech

Štítky RunCzech, Česko, běží, dál, léto, běh, zdraví, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.