sobota 11. května 2024 Svatava

Mladí nadaní umělci se představí na festivalu St-Art na konviktu. Univerzita spojila síly se středoškoláky

Osvědčená spolupráce z loňského roku pokračuje. Univerzita Palackého v Olomouci (UP) znovu spojí své pořadatelské síly se studenty olomouckých středních škol a společně uspořádají druhý ročník festivalu St-Art. V sobotu 22. 8. v prostorách Uměleckého centra UP na Konviktu se na něm představí nadaní mladí umělci ze všech kreativních sfér.

Středobodem festivalu St-Art bude stejně jako v loňském roce hudební program. Na pódiu divadelního šapitó, které vyroste na parkánových zahradách Uměleckého centra UP, se od 15:30 až do nočních hodin postupně vystřídají mladí hudebníci všemožných žánrů – od pravověrných písničkářů přes rockery a experimentátory až po DJs. Svou autorskou uměleckou tvorbu však během dne představí i fotografové, malíři, výtvarníci a jiní kreativci. Nadějné umělce budou moci návštěvníci podpořit v tvůrčím rozletu například i zakoupením některých děl a produktů.

Festival St-Art se uskuteční 22. 8. od 15:00 na parkánových zahradách Uměleckého centra UP. Pořádá jej Univerzita Palackého v Olomouci prostřednictvím iniciativy Zaparkuj ve spolupráci se studenty středních škol. Vstupné je dobrovolné. Více o programu naleznete na FacebookuInstagramu.

„Středoškolská generace je mnohými stále škatulkována jako lenoši bez koníčků a zájmů. To však není ani zdaleka pravda a festivalem St-Art se snažíme tyto předsudky rozbít. Mezi středoškoláky z Olomouce a okolí je mnoho talentovaných a cílevědomých umělců, z nichž mnozí před sebou mají slibnou uměleckou budoucnost,“ řekl koordinátor akce Ondřej Martínek z oddělení komunikace UP.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Facebook St-Art festival

Štítky start, konvikt, umění, univerzita, palackého, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.