úterý 7. května 2024 Stanislav

Park Malého prince na Tabulovém vrchu čekají úpravy. O nové podobě můžete rozhodnout i vy

Park Malého prince na Tabulovém vrchu čekají úpravy. Jak budou vypadat? To záleží i na Olomoučanech. Zapojte se a vyberte variantu řešení nové části parku u kamenného kopce, která se vám víc zamlouvá!

„Olomoučáci musí rozhodnout o tom, co u svého bydliště chtějí a v jakém prostředí si přejí trávit svůj volný čas nebo sportovat. Řešení musíme hledat společně s nimi,“ je přesvědčen primátor Mirek Žbánek. Variantní řešení, ve kterém mohou lidé vybírat a rozhodovat, se hledá pro úpravy parku Malého prince v části posezení u kamenného kopce. Právě tam zahradní architekti potřebují vyřešit úpravy.

Koncept dvou variant nového ztvárnění připravil autor původního řešení parku Malého Prince architekt Petr Mičola. První řeší vodní prvek tvořící kaskádu kovových koryt doplněnou o sedací schody a nezpevněnou (mlatovou) plochu. Druhá varianta pojímá celou kamennou stranu kopce a kromě vodního prvku umísťuje na plochu i workoutové herní prvky, masivní dřevěné lavice, skluzavku a lavice na kopci jako vyhlídku.

Kromě nové podoby parku u kamenného kopce dostane novou tvář i část parku Malého prince u stávajícího hřiště pro míčové hry. Nové řešení v této části se týká provozu mlžítek a doplnění hracích prvků v prostoru u sportoviště. „Smyslem nové podoby parku je kvalitní řešení dosud problematických míst a jeho obnova s ohledem na požadavky obyvatel sídliště. Zeleň v kompaktně zastavěném území sídliště na Tabulovém vrchu totiž výrazně přispívá k celkovému zlepšení kvality životního prostředí a zvyšuje estetickou kvalitu i rekreační potenciál města,“ vyzdvihuje přínos parku náměstek primátora pro oblast městské zeleně Otakar Bačák.

Rozvoj okrskových parků, mezi které patří i park Malého prince na Tabulovém vrchu, prověří i chystaná strategie zeleně města. Debata s veřejností nad tímto pořizovaným dokumentem proběhne ve středu 16. září v 17 hodin v Oranžérii ve Smetanových sadech.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto olomouc.eu, tabulovyvrch.eu

Štítky park, malý, princ, podoba, tabulový, vrch, neředín, mačkalov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.