neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

S prázdninami končí také prázdninový provoz MHD. Tramvaje budou opět zastavovat na Náměstí Hrdinů

Městská hromadná doprava se po prázdninovém omezeném provozu vrací do zajetých kolejí. Od úterý 1. září obnoví Dopravní podnik města Olomouce předprázdninový provoz tramvají včetně obnovení linky č. 3 a obsluhy zastávek Náměstí Hrdinů.

Od začátku školního roku budouu současně ukončena všechna prázdninová omezení autobusových linek a znovu budou provozovány všechny posilové a školní spoje. S platností od úterý 1. září jsou upraveny výlukové jízdní řády linek č. 13 a 50 a náhradní autobusové linky X.

„Změněné jízdní řády budou uveřejněny na zastávkových označnících a na stránkách dopravního podniku. U linek, které nejsou uvedeny, nedochází k žádným změnám,“ vysvětluje mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová.

Náhradní výluková linka X

Linka X bude vedena v pracovních dnech v intervalu 7-8 min. v době přepravní špičky, 10 min. v době přepravního sedla a 15 min. ve večerních hodinách. Ve dnech pracovního klidu bude vedena celodenně v intervalu 15 min.

Autobusová linka č. 13

Linka č. 13 bude z důvodu uzavírky Masarykovy třídy nadále vedena mezi zastávkami Hlavní nádraží a Vejdovského obousměrně po objízdné trase přes zastávky 17. listopadu a Envelopa. Zastávka Kosmonautů nebude obsluhována. Z provozních důvodů dochází ke změně jízdního řádu. Linka je provozována pouze v pracovních dnech.

Noční linka č. 50

Linka č. 50 - z důvodu navýšení jízdní doby způsobené objízdnou trasou během uzavírky Masarykovy třídy bude spoj linky č. 50 s odjezdem ve 3.20 hod. z Hlavního nádraží uspíšen o 4 minuty v celé trase. Nově bude spoj denně veden z Hlavního nádraží ve 3.16 hod. s příjezdem na Hlavní nádraží ve 4.04 hod.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce Olomoucké Drbny

Štítky mhd, olomouc, tramvaj, autobus, prázdniny, provoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.