středa 15. května 2024 Žofie

Lidl počtvrté v Olomouci. Nová prodejna vznikne v obchodním domě Timpo

Mezi Olomoučany se v posledních dnech rozhořela diskuse na téma budoucnosti obchodního domu Timpo na třídě Svornosti. V polovině srpna zde totiž ukončila provoz samoobsluha Hruška i přilehlé řeznictví. Podle informací Olomoucké Drbny zde vznikne čtvrtá prodejna společnosti Lidl v Olomouci.

„Můžeme potvrdit, že společnost Lidl by ráda v OD Timpo otevřela novou prodejnu. Pokud bychom v OD Timpo otevřeli novou prodejnu, jednalo by se o prodejnu upravenou na míru,“ uvedla tisková mluvčí společnosti Lidl Iveta Barabášová.

V připravovaném obchodě by měli obyvatelé přilehlého sídliště Neředín najít standardní nabídku, kterou znají z jiných prodejen Lidl. „Samozřejmosti jsou úseky vždy čerstvého ovoce a zeleniny, masa, uzenin, mléčných výrobků a pečiva. Samozřejmostí by pak bylo Wi-Fi připojení zdarma či nabídka lahodné kávy a jiných nápojů z automatu vyrobeného speciálně pro prodejny Lidl,“ říká Barabášová.

Na otázku termínu plánovaného otevření, případně počtu pracovníků, které nová prodejna zaměstná, odpověděli zástupci společnosti neurčitě. „Záměr otevřít novou prodejnu je v současnosti ve fázi příprav, o bližších podrobnostech bude společnost Lidl včas informovat,“ uzavřela Barabášová.

V Olomouci by se tak jednalo již o čtvrtou prodejnu tohoto obchodního řetězce. Lidl v minulosti otevřel pobočky na Lazcích a ve Chválkovicích. Budova nejstaršího olomouckého Lidlu na Velkomoravské ulici byla před nedávnem stržena a na jejím místě v současnosti vzniká nová moderní prodejna. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce Olomoucké Drbny

Štítky olomouc, tipmo, hruška, lidl, prodejna, neředín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.