čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Pro matku, která zabila svou tříletou dceru, by brzy mohl padnout rozsudek. Dostane výjimečný trest?

Před olomouckým krajským soudem dnes znovu stane třiadvacetiletá žena z Přerova obžalovaná z brutální vraždy své tříleté dcery. Žena podle obžaloby dítěti nejprve zasadila desítky ran pěstí, poté dívenku rdousila rukama a škrtila kabelem. Nakonec ji ubodala nůžkami a tělíčko schovala do pračky. V případu by již mohl padnout rozsudek. Žalobkyně pro ni žádá výjimečný trest, kterým je 25 let vězení. Na řadě je ještě závěrečná řeč obhájce.

Tragédie se stala loni 14. srpna v jednom z přerovských bytů, žena byla v osudnou chvíli pod vlivem pervitinu. Podle znalců si však byla vědoma svého jednání. Droga dezorganizovala její myšlení a chování, vzápětí po činu však byla schopna reálné reflexe, uvedli u soudu. Svědčí o tom především slova, která vyřkla chvíli po vraždě. Otázka její příčetnosti byla zásadní pro to, aby se případ dostal před olomoucký soud. Ten se případem označovaným kriminalisty za nejotřesnější v jejich praxi zabývá od 10. srpna.

Podle znalkyně Olgy Císařové mělo dítě na těle enormně četná poranění, některé bodné rány byly tak hluboké, že prošly tělíčkem. U soudu popsala, že dítě bylo vystaveno mimořádnému násilí, které za 45 let praxe nezažila.

Žena byla obviněna v nejpřísnějším odstavci, vraždu spáchala podle kriminalistů zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky soud, vražda, dítě, Přerov, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.