neděle 5. května 2024 Klaudie

Festival Bounty Rock Cafe Open Air přiveze zpěváka skupiny Genesis

Jeden z nejlepších britských vokalistů Ray Wilson, který vystřídal Phila Collinse ve skupině Genesis, se stane příští týden hlavní hvězdou letošního ročníku olomouckého festivalu Bounty Rock Cafe Open Air. Na repertoáru bude mít speciální program nazvaný Genesis Classic. Přehlídka, která letos slaví desetileté výročí, se uskuteční 12. září na Korunní pevnůstce, řekli její pořadatelé. Na festival zamíří také Michal Pavlíček s hosty a skupiny Hudba Praha, November 2nd, Progres 2 či Personal Signet.

„Výročí chceme oslavit důstojně, proto jsem velmi rád, že i přes epidemii koronaviru se nám podařilo poskládat line up ze špičkových domácích i zahraničních muzikantů," uvedl za organizátory Dušan Neumann.

Britský zpěvák a kytarista Ray Wilson zahraje v Olomouci s šestičlenným bandem Genesis Classic Ray Wilson a zazpívá podle pořadatelů největší hity jedné z nejslavnějších rockových kapel světa. Koncert je naplánován na 20:00. Po jeho vystoupení se návštěvníkům na festivalu představí Michal Pavlíček s Kamilem Střihavkou či Vlastou Redlem. V plánu je také v odpoledním programu Hudba Praha, po pauze se na festivale představí také November 2nd. V programu nechybí například také zajímavá olomoucká prog metalová skupina Personal Signet.

Bounty Rock Cafe Open Air se koná podesáté. V žánrovém mixu přehlídky nechybí podle pořadatelů bigbít, hard rock, metal, punk nebo blues rock. V minulých letech díky němu v Olomouci zahrály rockové legendy Uriah Heep a Jethro Tull nebo německá popová ikona Alphaville. Před třemi lety přehlídka do prostor Korunní pevnůstky dovezla například někdejšího kytaristu kapely Scorpions Uli Jon Rotha, předloni to byla kapela The Magic of Santana a kytarový virtuos a zpěvák Ryan McGarvey.

Organizátoři v souvislosti s pandemií koronaviru avizují svou připravenost na všechna hygienická a bezpečnostní opatření. Přehlídku pod širým nebem v posledních letech navštěvuje kolem tisícovky lidí.

Autoři | Foto Bounty Rock Cafe Open Air

Štítky hudba, festival, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.