neděle 5. května 2024 Klaudie

Na bezpečnost žáků u škol opět dohlíží olomoučtí strážníci

S první zářím se do škol nevrátili jen žáci, ale také strážníci dohlížející na jejich bezpečnost v okolí škol, zejména pak na přechodech. První školní den v rámci preventivně bezpečnostní akce také školákům připomněli zásady bezpečného chování a rozdali drobné dárky.

Dohled strážníků na bezpečnost dětí není žádnou novinkou. „Po celý školní rok vykonávají strážníci dohled u školských zařízení, která se nacházejí v blízkosti frekventovaných pozemních komunikací, zastavují před přechody pro chodce přijíždějící vozidla a tím umožňují dětem bezpečné přejití přes vozovku při cestě do školy i ze školy," řekl ředitel Městské policie Olomouc Pavel Skalický a doplnil, že strážníci dohlížejí u sedmi až deseti vytipovaných přechodů na území města.

Připraveni na svých místech byli strážníci od prvního školního dne. Školákům připomínali zásady bezpečného chování v silničním provozu, zejména v souvislosti s přecházením vozovky. Jako pozornost k začátku školního roku děti obdržely rozvrh hodin s policejní tématikou.

„Apelujeme na řidiče, aby v místech, kde se u základních a mateřských škol nacházejí přechody pro chodce, byli více obezřetní a plně se věnovali řízení svého vozidla, protože samotné děti jsou ještě mnohdy myšlenkami v „prázdninovém“ režimu a nevěnují dostatečnou pozornost svému okolí,“ dodal Skalický.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městská policie Olomouc

Štítky policie, škola, bezpečnost, společnost, BESIP, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.