úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

FOTO: Nový McDonald's v Olomouci. Podívejte se, jak vypadá restaurace s unikátním designem

Přestavba honosného secesního domu z roku 1913 uprostřed Olomouce je u konce. Na náměstí Hrdinů ve čtvrtek otevřela nová restaurace řetězce McDonald's, která je díky svému umístění nejkrásnější v Česku. Jedná se o dvoupatrovou restauraci, která bude svou kapacitou patřit mezi největší v ČR. Pyšní se také unikátním designem nebo prvním výtahem na jídlo.

V pořadí 103. restaurace McDonlad's v ČR a 3. v Olomouci otevřela své historické dveře ve čtvrtek 17. září. Design v restauraci nové generace propojuje dřevěné materiály spolu s ocelí, zinkovými a ocelovými prvky se skleněnými doplňky, a to vše vyniká a díky atmosférickému osvětlení. Jde zatím o jedinou restauraci v tomto pojetí v Česku. „Hledala jsem moderní nadčasový design, který působí nevšedním dojmem. Při přemýšlení, jaký design pro tento historický dům vybrat, mě nadchlo spojení historické budovy a futuristického designu Ray, který jsem viděla poprvé v Hong-Kongu,“ říká Kamila Kleiblová a dodává: „Unikátní je tato restaurace také tím, že půjde o první restauraci McDonald´s v Česku, která bude využívat výtah na jídlo.“

V rámci kuchyně jsou využívány pouze fritézy s nižší energetickou náročností a s úsporou oleje až 40 %. Grily mají také menší spotřebu energie. Na chlazení a mražení používá McDonald’s výhradně ekologická chladiva, což znamená menší zátěž pro ozonovou vrstvu. Osvětlování restaurace zajišťují LED technologie. Není novinkou, že v restauracích McDonald’s se použitý olej z fritéz posílá k dalšímu zpracování a energetickému využití.

Samotná restaurace je rozložena do dvou pater, přízemního a 1. poschodí budovy. V interiéru je kromě dvou klasických pokladen umístěno také 5 samoobslužných objednávkových kiosků. Olomoučané zde najdou také kavárnu McCafé, pro děti je připraven herní koutek vyrobený převážně ze dřeva, které pochází z certifikovaných udržitelných lesů.

Restaurace v bývalém secesním kině

V Olomouci jde již o třetí restauraci pod zlatými obloučky. Tentokrát jde ale o unikátní prostor, který vyžadoval maximální citlivost během přestavby. Secesní dům byl postaven v roce 1913, dříve sloužil Olomoučanům jako biograf pod názvem Edison, posléze se zde nacházelo kino Mír. V posledních letech se zde nacházel obchod s oblečením.

Nová restaurace bude pro zákazníky otevřena denně od 7:00 do 22:00. Obyvatelům Olomouce je pro dodávku jídla rovněž k dispozici služba McDelivery prostřednictvím rozvozové společnosti Dáme Jídlo.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto McDonald's

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.