neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Univerzita dá prostor kreativcům v rámci dvoudenní akce Hackni Envelopu

Na inovace a budování identity olomouckého kampusu Envelopa je zaměřený osmačtyřicetihodinový hackathon. Smyslem akce s názvem Hackni Envelopu je propagovat kampus včetně jeho širšího okolí a přispět tím k rozvoji potenciálu Olomouce. Přihlášené týmy budou v rámci dvoudenní říjnové akce vymýšlet inovativní řešení v šesti různých oblastech - digitalizace, mapování, kreativita, udržitelnost, modernizace a business.

„Hackathon je akce, do které se přihlašují iniciativní lidé s unikátními nápady, které mají za cíl vylepšit stávající stav prostředí, vymyslet něco kompletně nového, nebo rozběhnout svůj business/start-up,“ vysvětluje princip hackathonu Tomáš Burian z oddělení Smart City magistrátu.

Účastníci se zaměří na prostor v bezprostředním okolí Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého, Pevnosti poznání, Bezručových sadů a Rozária. „Půjde o konkrétní řešení problému, na které se nahlíží inovativním způsobem,“ okomentoval akci náměstek primátora pro oblast Smart City Matouš Pelikán.

V týmech musí účastníci během krátké doby, konkrétně osmačtyřiceti hodin, vytvořit vlastní projekt, který odprezentují odborné porotě sestavené z expertů každé z představených výzev. „Výsledkem by měl být ideálně funkční prototyp, beta verze, nebo podnikatelský plán, a to s důrazem na business potenciál, realizovatelnost, technické provedení, míru invence, vtip a celkový přínos kampusu Envelopa,“ upřesnil za magistrát Tomáš Burian. Na závěr každý tým představí svůj projekt před odbornou komisí, která vybere vítěze. Kromě finančních a věcných cen jsou nejlepší řešení podpořeny k jejich praktické realizaci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Univerzita Palackého v Olomouci

Štítky hackathon, Envelopa, univerzita, Olomouc, inovace, nápady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.