pondělí 29. dubna 2024 Robert

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Excelentní káva pod velkoplošnou malbou. Na Náměstí hrdinů otevřela nová stylová kavárna KAFE NA ROHU

PR článek

Sejdeme se „u hodin“. Tak se po dlouhá léta domlouvali Olomoučané, když se potřebovali sejít na místě, které každý dobře znal. Hodiny jsou ale z rohu Náměstí hrdinů a Legionářské ulice už roky pryč a s ním i tradiční místo setkávání. Na tuto tradici navazuje nová kavárna „KAFE NA ROHU“, která Olomoučanům slouží jako místo společného setkávání, ale také jako orientační bod. Na rohu, hned vedle Dopravního podniku, vznikl útulný prostor, který zdobí originální graffiti malba přes celou jednu stěnu. Koncepce kavárny je přizpůsobena dnešní uspěchané době a výbornou kávu můžete dostat také přímo z ulice přes okénko.

Dobrou kavárnu tvoří výborná káva a šikovný barista. „U nás v KAFE NA ROHU jsme vybrali kávová zrna italské společnosti Lavazza. Směs naší kávy Top Class patří k tomu nejlepšímu, co v pražírnách italské firmy Lavazza vzniká. V každém jejím šálku objevíte vždy znovu a znovu slunce brazilských arabik a sílu robusty z ostrova Jáva. Kávu vám připraví tým proškolených baristů, kteří vám do mléčné pěny vykouzlí pro radost srdíčko nebo rozetu“ říká majitel kavárny Michal Holubík.

Pro všechny kafeholiky si připravilo Kafe Na rohu také věrnostní program. Stačí si vyžádat kartičku na sbírání razítek a každou desátou kávu budete mít zdarma!

KAFE NA ROHU ale není jen káva. V nabídce kavárny naleznete kromě oblíbených kávových nápojů také domácí limonády, mléčné šejky, smoothie, kvalitní čaje i horkou čokoládu. Kávu vám připraví také v bezkofeinové verzi, v nabídce je i sójové a bezlaktózové mléko. Každé ráno kavárna připravuje domácí obložené croissanty, sendviče a bagety. „Ráno u nás voní čokoládové croissanty, muffiny a koláče. Zákazníci si oblíbili naše svačinové sendviče z avokáda, nebo šunky, sýra a kurkumy. V nabídce máme také výborné zákusky a dorty,“ dodává Holubík.

Regionální dodavatelé a ekologie je pro kavárníka Holubíka velké téma. „Chceme našim zákazníkům nabízet kvalitní produkty, proto spolupracujeme s vybranými regionálními dodavateli. Čerstvé mléko nám 3x týdně zaváží zemědělské družstvo ze Senice na Hané. Sirupy do naší limonády nakupujeme od malých regionálních sirupáren, voňavé croissanty od místní pekárny, bezlepkové zákusky od místního cukráře. Všechny nápoje připravujeme ve variantě s sebou do ekologických, biologicky rozložitelných obalů,“ říká Holubík.

Kafe Na rohu má na adrese Legionářská 1 otevřeno každý den od pondělí do neděle od 7:00 do 19:00. Pro nejčerstvější informace o kavárně se vyplatí sledovat jejich Facebook a Instagram.

Dominantou kavárny je velká graffiti malba street art umělce Dmitrije Proškina (umělecké jméno Chemis), jehož tvorbu někteří Olomoučané už znají. Je totiž autorem „muralu“ v areálu vysokoškolských kolejí s prezidentem Masarykem, který si utírá slzu českou vlajkou. „Chemis dal naší kavárně tvář. Na jeho malbě je vyobrazena brazilská dívka držící kávové zrno. Pozorný návštěvník si ale všimne, že jsou v malbě ukryty také symboly našeho města,“ uzavírá Holubík. V pozadí malby lze totiž najít olomoucké dominanty: orloj, sloup Nejsvětější Trojice i katedrálu sv. Václava. Spojení výborné kávy a hanácké metropole je tak skvěle podtrženo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky káva, kafe na rohu, olomouc, kavárna, náměstí hrdinů, legionářská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.