úterý 14. května 2024 Bonifác

FOTO: Policie zadržela dva distributory drog, u jednoho našla navíc zbraně

Minulý týden ve čtvrtek zadrželi olomoučtí kriminalisté dva výrobce a zároveň distributory tvrdých drog. Dopadena byla šestadvacetiletá žena přímo při prodeji pervitinu a později téhož dne také třicetiletý muž, u kterého policie objevila při domovní prohlídce kromě několika set gramů pervitinu i finanční hotovost a zbraně.

K zatýkání došlo po předchozím souhlasu ze státního zastupitelství. Žena byla zadržena na ulici v Olomouci přímo při prodeji pervitinu. „Ještě téhož dne provedli kriminalisté domovní prohlídku v místě současného bydliště zadržené. Při ní zajistili několik stop, úzce souvisejících s nelegální distribucí drogy. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz,” řekla policejní mluvčí Irena Urbánková. 

Žena distribuovala pervitin na území Olomouce za úplatu, nebo zdarma za protislužbu. „Ta spočívala například v odvozu vozidlem dalším odběratelům,” uvedla mluvčí, podle které žena drogy navíc sama užívá a v minulosti už byla za obdobnou činnost trestaná. Momentálně jí hrozí až pětileté vězení. „Trestní stíhání je vedeno na svobodě,” doplnila mluvčí. 

Zadržení muže z Kroměřížska proběhlo v místě jeho současného bydliště, které má v Olomouci. Kriminalisté zároveň provedli prohlídku domu a garáže. „Při ní zajistili několik stop úzce souvisejících s nelegální distribucí drogy, včetně několika set gramů metamfetaminu, tzv. pervitinu, finanční hotovosti a několika zbraní,” vyjmenovala mluvčí.  Muž je nyní obviněn ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za tuto činnost byl už v minulosti odsouzen, hrozí mu proto až desetileté vězení a je stíhán ve vazbě. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie Olomouc

Štítky krimi, drogy, kriminalisté, policie, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.