pondělí 29. dubna 2024 Robert

Kauza nefunkčního pítka rozčílila Olomouc. Voda z něj ale nepoteče minimálně do příštího roku

Už je to rok, co bylo na dětská hřiště u Michalského výpadu instalováno nové pítko. K podivu olomouckých maminek z něj však nikdy netekla voda a dle informací z Flory, které zveřejnil Olomoucký deník, ani nepoteče. Důvodem je nyní, po peripetiích se smluvními vztahy, omezení rizika šíření koronaviru.

Logiku postrádající nefunkční pítko vyburcovalo loni v květnu jednu olomouckou maminku, aby zavolala správci hřiště, kterým je Výstaviště Flora Olomouc. Flora však problém přehodila na stranu blízké školky Michalské stromořadí, která podle nich dělá problémy s připojením vody. Maminka se proto na obrátila na odbor školství, který dle jejích slov problém na straně školky popřel a problém po čase vyšuměl. 

Nové pítko bylo na hřiště instalováno loni v létě, aby nahradilo původní, které bylo ve špatném technickém stavu. „Od června jsme řešili smluvní vztahy s Moravskou vodárenskou a mateřskou školou Michalské stromořadí, což termín připojení bohužel pozdrželo. V minulém týdnu jsme smluvní vztahy dořešili a chtěli jsme pítko zprovoznit. S ohledem na výrazný nárůst případů koronaviru a po konzultaci s hygieniky to však kvůli nepříznivé epidemiologické situaci raději dělat nebudeme,“ odůvodnil Olomouckému deníku situaci technický náměstek Výstaviště Flora Jiří Svačinka s tím, že na nefunční pítka jsou nyní pověšeny informační letáky. 

Rozzlobení rodiče

Příběh se dostal do povědomí veřejnosti během minulého týdne, kdy ho naštvaná maminka zveřejnila na facebookové skupině Milujeme Olomouc. Odtamtud ho sdíleli členové skupiny, ale také politické organizace. Lidé si pod příspěvky stěžují na celkovou zanedbanost dětských hřišť: “Je to opravdu smutné, ale město by opravdu mělo dělat víc. Stanovit si priority,” píše v komentáři jeden z nespokojených Olomoučanů; „Smutné leč pravdivé,” přidává se další.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pítko, Olomouc, hřiště, děti, voda, správa, údržba, Flora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.