sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Plnou parou vpřed. Problémové ulice čeká intenzivnější úklid parním čističem

Mastné skvrny od jídla, špinavá dlažba kolem odpadkových košů i zašlapané žvýkačky. To jsou problémy, které trápí zejména Riegrovu ulici v centru města. Technické služby proto na úklid ulice využijí parní čistič, který koupily na začátku letošního roku.

O intenzivnější úklid se zasadila komise městské části Olomouc - střed. „Například Riegrova ulice, dřívější chlouba Olomouce. Dnes trpí především shlukováním návštěvníků provozoven rychlého občerstvení. Odpadky nebo odhazované nedopalky od cigaret se dají uklidit, horší je to se špínou a mastnými skvrnami. Jídlo z těchto provozoven lidé konzumují na chodnících v okolí provozoven a na schodech obchodů,“ přiblížila problém předsedkyně komise Magdaléna Vanečková. 

Olomoucké technické služby pořídily parní stroj na jaře tohoto roku za účelem ekologického hubení plevele a čištění nelegálního grafitty. Celkem do něj investovaly 1,9 milionu korun, protože k samotnému vysokotlakému čističi bylo třeba koupit také auto, které ho bude vozit. Kromě hubení plevele technické služby využívají parní stroj také na čištění zastávek, dětských hřišť a nově také k intenzivnějšímu úklidu problémových ulic, jako je Riegrova nebo Barvířská. „Věřím, že takovou intenzitu úklidu se Technickým službám bude dařit udržet dlouhodobě,“ dodala Vanečková.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Miloslav Tichý, olomouc.eu

Štítky úklid, čištění, pára, Riegrova, Barvířská, centrum, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.