sobota 18. května 2024 Nataša

Magistrát města Olomouce mění v návaznosti na bezpečnostní opatření svou otevírací dobu

V návaznosti na nouzový stav a vládou přijatá opatření se od pondělí 12. října mění otevírací doba olomouckého magistrátu. Veřejnost může nově využít jen pět úředních hodin a to v pondělí a ve středu.

- Pondělí a středa 9-11 a 13-16 hodin
- Úterý a čtvrtek
jsou v pracovní době 8:00-15:30 vyhrazeny jen pro objednané klienty. U odborů agendy řidičů a motorových vozidel a oddělení evidence obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů výhradně prostřednictvím elektronického rezervačního systému.
-pátek jsou objekty magistrátu pro veřejnost uzavřeny.

Nejvytíženější odbory magistrátu mají zřízena přepážková pracoviště v budovách Hynaisova 10 a Palackého 14 (Namiro). Týká se především vydávání občanských průkazů, parkovacích karet, poplatků nebo živnostenského úřadu. Stejný režim platí i pro agendu řidičů a motorových vozidel na Vejdovského 2.

„Vyzývám klienty úřadu k upřednostňování písemného, elektronického či telefonického kontaktu před osobním ve všech případech, kdy je to možné,“ apeloval Jan Večer, tajemník Magistrátu města Olomouce.

Funkční zůstávají autoškoly a činnost zkušebních komisařů, stejně tak vnější činnost příslušných odborů magistrátu - například stavebního odboru a odboru životního prostředí, jejichž referenti i nadále vykonávají činnosti mimo budovy magistrátu jako jsou místní šetření nebo kolaudace stavebních objektů. Od 12. října se pro veřejnost a školy rovněž zcela uzavírá Centrum dopravní výchovy Semafor.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Anna Skopalová

Štítky olomouc, koronavirus, magistrát, otevírací doba, otevřeno, opatření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.