pátek 17. května 2024 Aneta

Během úterý přibylo přes 8000 nakažených, 306 nákaz bylo v Olomoucké kraji

V Česku přibylo v úterý 8325 prokázaných případů nemoci covid-19, z toho 306 bylo v Olomouckém kraji. Pro kraj je to čtvrtý nejvyšší denní nárůst od počátku epidemie. Ve srovnání s pondělím ale počet nákaz klesl o 73. Dosavadní rekord krajského denního přírůstku je z minulého pátku, kdy přibylo 673 případů, vyplývá ze statistik ministerstva zdravotnictví.

Ministerstvo zdravotnictví v Olomouckém kraji od března eviduje celkem 6889 nákaz covid-19. Za tu dobu se vyléčilo 3185 osob, aktuálně nemocných je 3650 lidí. V pondělí a úterý přibylo v Olomouckém kraji v souvislosti s nákazou covid-19 šest úmrtí, celkem jich je 54.

Ministerstvo uvádí ve svých statistikách všechny nemocné s trvalým bydlištěm v kraji, a jeho údaje se tak liší od čísel zveřejňovaných hygienickými stanicemi. Hygienici do pondělního večera v Olomouckém kraji evidovali 6043 nákaz, o 247 případů více než předchozí den. „Celkový počet aktuálně pozitivních případů je 3109," uvedli hygienici. V pondělí bylo podle nich provedeno 1414 odběrů. Hygienici evidují od počátku pandemie 47 zemřelých, o devět více než před týdnem.

Nejvíce pozitivních případů bylo dosud zaznamenáno na Olomoucku, a to 3105. Rostou však i čísla na severu kraje. Na Šumpersku hygienici v pondělí evidovali 928 případů, před týdnem jich přitom bylo v tomto okrese 586. Stoupají i statistiky Jesenicka, kde je nyní 263 případů. Před týdnem jich bylo 183. Na Přerovsku hygienici evidují 801 pozitivních případů od počátku pandemie a na Prostějovsku 946.

Starostové několika měst a obcí na Jesenicku kvůli rychle rostoucímu počtu nákaz novým koronavirem požádali o víkendu hejtmanství o zřízení místa pro testování samoplátců, které v tomto horském okrese zatím chybí. Hejtman Ladislav Okleštěk řekl, že krajský úřad už žádost řeší.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Olomoucký, covid-19, nákaza, epidemie, statistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.