sobota 18. května 2024 Nataša

VIDEO: Policie kontrolovala olomoucké hospody, byla v Chomoutu i U Anči

Dodržování vládních opatření kontrolovala včera večer policie v celém Olomouckém kraji. Navštívili celkem 374 podniků, mezi nimi byly i známé olomoucké hospody jako Pivovar Chomout a restaurace U Anči. Ve většině případů už byli hosté pryč, nařízení porušilo 26 podniků.

Úterý bylo posledním dnem, kdy lidé mohli posedět v restauracích, hospodách i kavárnách. Většina hospod ho využila k dopíjení sudů. Policie udělala plošnou kontrolu dodržování krizových opatření zavedených Vládou České republiky. „Policisté v Olomouckém kraji zkontrolovali 374 zařízení, při kterých zjistili 26 pochybení. Ve 24 případech věc vyřešili domluvou,” sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Většina podniků nařízení dodržela a jejich hosté byli před dvacátou hodinou pryč, kontrola tak proběhla rychle. „Přišli, natočili si na kameru a odešli. Nikdo tady už neseděl, všechno bylo v pořádku,” řekl Marek Vyroubal z olomoucké restaurace U Anči.

Ve 26 zařízeních byli hosté i po vládou nařízené zavíračce. „Přišli ve 20:02 a začali vše filmovat na kameru. Všichni už měli zaplaceno, personál měl umytý bar. V podniku sedělo asi osm lidí, kteří dopíjeli,” popsal průběh kontroly majitel Pivovaru Chomout Jaroslav Švarc, podle kterého obsluha dostala od policie upozornění, ale ne pokutu.

Podle některých hostů se ze strany policie jedná o snahu lidi vystrašit. „Je to restrikce, která vůbec není na místě. Přišli tři příslušníci Policie České republiky, kteří s sebou měli doprovod, který vše natáčel na GoPro kameru, další z nich fotil. Bylo 20:03 přesně, všichni měli zaplaceno a stejně by do patnácti minut odešli,” řekl jeden z hostů Roman Peruzek, který seděl v Pivovaru Chomout, když do něj přišla policie. 

Upozornění na nařízenou zavírací dobu zabralo ve 24 případech. „Ve 2 provozovnách, kde se hosté nacházeli ještě před a po 21. hodině, policisté  porušení nařízení zadokumentovali a oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání,” doplnil policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, kontrola, nařízení, koronavirus, hospody, restaurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.